Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Maškare su preuzele Split, saznajte njihov program: 'Imamo rješenje i za Karepovac i za uhljebljivanja!'

Maškare su preuzele Split, saznajte njihov program: 'Imamo rješenje i za Karepovac i za uhljebljivanja!'

Donosimo audio snimku s Pjace gdje je podignuta krnjevalska zastava

Iako im gradonačelnik Baldasar nije predoa ključeve Grada, maškare su preuzele vlast. Kako izgleda populizam pod njihovom palicom pročitajte obećanja u proglasu.

Krnjevalska republika svečano obećava da će se u ovih deset dana naše vlasti odma i najhitnije učinit ovo:

1. Karepovac – trista smista zaustavit ćemo bacanje škovaca na Karepovcu, ako nan se ko usprotivi bit će - škovace na ulice! Javite u Zagreb!

2. Vratit ćemo plaže – oćemo naše gujce toćat u našemu moru, oćemo sidit na žalu i škrapama, a ne na ležaljkama, neka leže doma na salbunu a ne uz more!

3. Rashljebit ćemo uhljebe – jer smo se sad mi namečili, i dok nan ne dosadi nećemo izlazit iz Banovine! U njoj će trajat zauvik krnjeval!

4. Obnovit ćemo ulice – da nan auta i postole više ne propadaju u buže kojima se više ne zna broja, isparali smo vešte i slomili take! Asfalt naprid, ostali stoj!

5. Pružit ćemo most do Kaštili – oćemo se u najkraćen roku spojit sa sestrama i braćon kaštelanskin maškarama i kad vi niste mogli, uspostavit maškaranu federaciju koja neće tako lako pridat vlast! Ni njima ni vama!

6. Sve ćemo dat na urbanističke natječaje – dosta babe i strica, nema para i za njih i za nas! Dilit ćemo skupa, ka braća i sestre!

7. Dovuć ćemo lovu iz Evropske blagajne – oćemo Krnjeval cilu godinu, a to može samo ako neko drugi plaća. Zato nan dajte otamo di ima!

8. Turizam i nama a ne samo njima

– malo je i naših maškari po Splitu, samo nan još falidu i furešte. Oćemo u miru sprovodit svoje krnjevale! Neka doma stoju!

9. Palaču i nama a ne samo njima – mi nemamo drugoga mista za krnjevalada i cukunade nego po starome gradu. Zato neka furešti uzmu svak svoju katrigu i suncobran i lipo priselidu na Žnjane, a mi ćemo malo guštat u onome šta nan je ostavija car od maškari naš pape Dioklecjan, vlaški imperator!

10. Parkirat ćemo di oćemo – odlučujemo da se auti (osin crnih) moredu parkirat di kome pade na pamet da bi se stvorija svitski krnjevalski ugođaj u gradu. U to ime sve pauke ćemo bacit u more!

11. Marjanodrom – ima odsad i na vike vikova bit škuribanda, misto demografske obnove di će se činit male Splićanke i Splićani – stop mišalicama!

12. Istočna obala – uglancat ćemo Istočnu ka i Zapadnu, jebe nas se ko će platit!

14. Produžit ćemo biciklističke staze – jerbo je bičikleta službeno auto od maškar!

15. Pazar očistit – sve đinđe, šlape i mudante spalit ćemo na malome mulu dan poslin Krnje!

16. U Hajduka - ne diramo!

Ispunit ćemo sva naša obećanja i produžit Krnjeval na cilu godinu, nikad nas se nećete rišit, jerbo nas vi niste ni izabrali!

Dano u Splitu, na prvi od Krnjevala godine MMXVII.

Vaša reakcija na temu