Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
MASTERCHEF: Slavljenica s tortom i životnom pričom koja nikoga nije ostavila ravnodušnim

MASTERCHEF: Slavljenica s tortom i životnom pričom koja nikoga nije ostavila ravnodušnim

Evo što se događalo u petoj audicijskoj emisiji

Novi hrvatski MasterChef možda se krije među kandidatima koje su gledatelji imali priliku vidjeti u petoj audicijskoj emisiji. Među njima je Rebecca Žuvela Meda (20) iz Zagreba, mlada skejtašica koja je odlučila sudjelovati u MasterChefu kako bi izašla iz zone komfora. Žiri je kušao njezinu domaću tjesteninu s umakom od pasiranog povrća i stake. 

- Jako mi je drago vidjeti tako mladu i pozitivnu osobu, koja uz to i dobro kuha. Od mene imaš da - rekao je Stjepan

- Odlično je vidjeti nekoga mladoga pogotovo u ovoj struci - komentirao je Damir

- Drago mi je da voliš kuhati. Skidam kapu - kazao je Melkior koji joj je uručio MasterChef pregaču nakon što su se članovi žirija složili da je žele vidjeti kako se snalazi u kuhinji i u sljedećim emisijama.

Marija Gregurić iz Varaždina za žiri je pripremila svinjski lungić s kremom od celera, tostiranim lješnjacima i mrkvom. Na dan audicije bio joj je rođendan pa je za žiri donijela i slavljeničku tortu. 

- Uvijek sam imala male proslave rođendana, ali unatrag tri godine dogodilo se nešto i obećala sam si da ću imati baš dobre ročkase - počela je svoju priču. 

Njezin životni put počeo se mijenjati 2017. godine kad je našla kvržicu na dojci i tu je počela njezina borba. Rezultati su pokazali da je kvržica zloćudna. 

- Inače nisam paničar i mislim da se sve može riješiti polako, ali imam sina i  pitala sam se hoću li ga gledati kako raste. To mi je bio najveći strah. Od onda slavim svaki rođendan, jer slavim život -  kaže Marija. 

Damiru je Marijino jelo bilo toliko fino da ga je probao nekoliko puta. 

- Odavno bolji svinjski file nisam probao - rekao je Stjepan. 

Ali, imala je problem s kremom. 

- Što se tiče soli, soli mi ne fali. To ste nadoknadili začinskim travama. Baby mrkva lijepo je dozirana, baš kao što treba, ali imamo problem s kremom. Krema nije dobro izrađena - rekao je Stjepan, no ipak joj je dao prolaz za dalje. 

- Od mene imate veliko da - kazao joj je Damir. 

- Izuzetno sam sretna -, komentirala je Marija nakon što je dobila pregaču. 

- Da je došla samo s tortom to bi bilo da - rekao je Melkior. 

- Žena je sposobna, ima dobar duh - osvrnuo se na njezin nastup Stjepan.

Matei Negovetić (29) je vegan gotovo dvije godine te je za žiri spremio vegansko jelo. 

- Velike strasti su mi kuhanje i trčanje po brdima. Kad sam se počeo baviti brdskim trčanjem, znao sam se osjećati tromo i trebalo mi je puno za oporavak. To mi je bio motiv da prestanem jesti meso i da postižem bolje rezultate. Kad mi je loš dan priroda je ta koja me može izliječiti - priča Metei. 

Žiri je odlučio oduševiti juhom od graška i kokosovog mlijeka s preprženim kockicama kruha i prženim tofuom. 

- Sve je bilo super do gljiva. Uzeo sam komad koji je bio jače tostiran i bio je gorak. Zato ne - rekao je Melkior. 

- Zanima me kako će izgledati tvoj slalom na putu do finala između veganskog i mesa. Tvoje jelo je prolazno i od mene imaš da - rekao je Stjepan. 

- Osobno mi je vrlo ukusno i zanimljivo jelo. Mislim da ovaj show ima dušu da se pokaže svaki glas, a tvoj glas želim vidjeti u ovom showu - komentirao je Damir. 

Nakon što je saznao mišljenje žirija, Matei je bio oduševljen: 'Ovo je praktički ostvarenja sna!'

Sebastian Bastašić (30) iz Jastrebarskog radi kao administrativna podrška u skladištu, ali kako u slobodno vrijeme voli kuhati volio bi biti profesionalni kuhar. Pred žiri je donio lagani snack menu - paštetu od pilećih jetrica s ljutikom i limunom. 

- Sebastiane, vidim ovdje jedan problem. Premalo je kruha - rekao mu je žiri i predao pregaču. 

- Dobivanje ove pregače mi jako puno znači i nadam se da ću napokon krenuti raditi ono što volim - osvrnuo se Sebastian na svoj audicijski nastup.

U daljnje natjecanje prošao je i kandidat Ivan Temšić (26) iz Splita. Za žiri je spremio rižoto milaneze sa škampima, gel od buzare aromatiziran češnjakom, a poslužio je i tartar od škampa. Nakon što je prezentirao što im sprema, Stjepan je komentirao kako je jelo veoma ambiciozno. 

- Volim izazove i kompetitivan sam - opisao se Ivan. 

- Kad sam vidio kako sve radiš mislio sam da će to sve ispasti dobro. Ali ovaj rižoto nije dobar, nego izvrstan - rekao je Stjepan. 

- Ovakav rižoto, mislio sam da nećeš stići. Ali si stigao. Svaka čast - kazao mu je Melkior. 

- Ovo jelo u ovom dijelu natjecanja je jelo koje postavlja standarde. Ovo mi je među top pet najboljih jela. MasterChef ti sigurno može promijeniti život - rekao je Damir dodavši da je već zasigurno s ovim nastupom privukao puno pogleda na sebe i savjetovao mu da to pametno iskoristi.

Glazbenik Zoran Sedlanić (33) odlučio se za jednostavnije jelo - miješanu salatu i umak od kečapa i jogurta s bosiljkom. Roditelji su mu kuhari i ono je u njegovom životu prisutno od malih nogu. 

- Ova salata je toliko fenomenalna da u životu nisam probao bolju. Šalim se. Uzeo si šest, sedam, osam komponenti povrća, zamutio malo sa strane dresing i piletinu. Mislim da možeš više. Ali ne bi bilo ni korektno prema ostalim kandidatima koji su došli s puno kompleksnijim jelima da ti kažem da. Od mene će morati biti ne - rekao je Stjepan. Zoran je 'ne' dobio i od ostalih članova žirija.

Željko Špoljarić (37) trenutačno radi craft pive a ovaj ekonomist odlučio je žiri osvojiti brancinom u soli s kremom od celera i blitve. 

- Sviđa mi se koje si jelo izabrao – ribu u soli, što je jako tricky. Imao si poteškoća, ali si se iščupao, nisi odustao i zato da - rekao mu je Melkior. 

- Na tanjuru imamo par problema. Ja i dalje u ustima osjećam samo papar. Riba je delikatna, ubio si je totalno, tako da od mene ne - objasnio je Stjepan. 

- Vidi se da ti je jako stalo. S moje strane imaš da - kazao je Damir.

Za kreativni pristup spravljanju brancina odlučila se i Matea Korić (27) iz Zagreba. Pripremila ga je s krekerom od sušenih rajčica i ružmarina. Radi se o receptu za medenjake kojeg je prilagodila slanoj verziji. Matea najviše voli pripremati kolače i štrukle, a najmanje priprema meso koje nije jela godinu dana. 

- Čisto, uredno, smireno, ukusno i karakter osobe kakve tražimo. Od mene imaš da - rekao je Damir. 

S njim su se složili i ostali članovi žirija. 

- Jako sam sretna komentarima i ocjenama žirija i tako ću nastaviti. To mi je motivacija za dalje - rekla je Matea. 

- Ne mogu dokučiti još je li jako dobra ili dobra - komentirao je Damir. 

Stjepan smatra da Matea ima ogroman potencijal.

Vanja Agić (21) za žiri je spravio pečenu ribu i stake s kremom od batata. Obogatio ju je brokulom kuhanoj na pari s dodatkom maslinovog ulja i limuna. A na tanjuru su se našle i poširane mlade mrkve glazirane s maslacem, bademom i malo meda. 

- Jako je ukusno. Sviđa mi se kombinacija slatko-kiselo. Od mene imaš da - pohvalio ga je Melkior. 

- Fali malo soli, ali sviđa mi se što si se poigrao bojama. Zelena žuta narančasta. Meso si dobro ispekao, od mene imaš da - rekao je Stjepan. 

Vanja je 'da' dobio i od Damira te ćemo i njega gledati u borbi za novog MasterChefa.

Vaša reakcija na temu