Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
MAVENA Kako umjetnici provode vrijeme u karanteni?

MAVENA Kako umjetnici provode vrijeme u karanteni?

Udruga je dobila 18 vrlo raznolikih kratkih videa

Udruga Mavena za ova je izazovna vremena pripremila novi projekt NMG@KARANTENA. Godišnji program izložbi mladih novomedijskih umjetnika, koji se održava od 2013. godine u Domu mladih u Splitu trenutno se ne može održavati, pa su iz Mavene odlučili premostiti tu pauzu tako što su odabrali 18 mladih umjetnika među 60 koje su dosad prezentirali u sklopu ciklusa NMG@PRAKTIKA, čiji su umjetnički radovi aktualni u današnjem trenutku.

Njihov kustoski tim (Natasha Kadin, Tina Vukasović Đaković i Ivana Vukušić) svakog od njih upitao je na koji način je rad koji je umjetnik/ica predstavio u sklopu njihova ciklusa izložbi aktualan u današnjem trenutku, kako provode vrijeme u karanteni, što bi poručili drugima iz svog stana, ateljea, dvorišta, grada. Dobili su 18 vrlo raznolikih kratkih videa, za čiji vizual, zvuk i montažu su zaduženi njihovi stalni suradnici Nikola Križanac, Tihana Mandušić i Hrvoje Pelicarić, i koje će u sljedećih devet tjedana predstaviti putem webaFacebooka i Instagrama

Rad udruge Mavena podržavaju Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i Zaklada Kultura nova, a ovaj projekt financijski podržava Ministarstvo kulture RH.

Vaša reakcija na temu