Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Mega mural na fasadi Škole likovnih umjetnosti u Splitu otkrit će se sutra

Mega mural na fasadi Škole likovnih umjetnosti u Splitu otkrit će se sutra

Navečer će se otvoriti ozložba Tee Jurišić Balkantroplogiija

Dovršena je nova street art atrakcija u Splitu - veliki mural na zapadnoj fasadi Škole likovnih umjetnosti. U četvrtak rano ujutro će se razmontirati i trokatna skela pa će nova splitska intervencija u prostoru biti dobro vidljiva. 

Tea Jurišić duhovito je ovjekovječila klasik iz života svakog učenika ili studenta, učenje od kojeg te boli glava. U ovom slučaju, mega liku na fasadi škole glavobolju zadaje povijest umjetnosti i kultna djela koja proučava, pa tako Maljevića, Duchampa, Mondriana...

- A ovoga četvrtka u 19 sati će u Galeriji Škola predstaviti 'Balkantropologiju', seriju fantastičnih crteža koji ilustriraju pradavne običaje s ovih prostora, neke od njih još gajimo, a neke smo, srećom, zaboravili. Kažemo srećom, jer je uz one simpatične, bilo i doista brutalnih i nama danas nezamislivih. Sve je to umjetnica dobro proučila istražujući antropologiju i etnologiju Balkana, a potom se prepustila izradi neobično sadržajno bogatih i umješnih ilustracija u tehnici akvarela - poručuju iz Škole likovnih umjetnosti. 

Tea Jurišić je cijenjena grafičarka, vrsne ilustratorica i tražena street art umjetnica. Bivša učenica Škole likovnih umjetnosti koja će u Splitu, premijerno u Hrvatskoj, predstaviti svoju svježu zbirku ilustracija nazvanu Balkantropologija. Tek pola radova, ne i sve, prvi put je javnosti predstavljeno prošle godine u Parizu pri Cité Internationale des Arts gdje je umjetnica bila rezidentica. 

- U Splitu ćete imati priliku vidjeti kompletiranu seriju umješno ilustriranih, a nevjerojatnih, začudnih običaja s ovih prostora, s novim, još vrućim radovima izbačenim ispod crtačkog nakovnja. Posebno nas veseli najaviti i novu splitsku street art atrakciju, naime, Tea je dovršila mega mural na zapadnoj fasadi Škole likovnih umjetnosti te je tako na svojoj staroj školi ostaviti i dugoročan pečat - dodaju iz Škole likovnih umjetnosti.

Vaša reakcija na temu