Foto: screenshot MILIJUNAŠ Arhitektica pogađala na pitanju za 125 tisuća kn, evo kako je glasilo

MILIJUNAŠ Arhitektica pogađala na pitanju za 125 tisuća kn, evo kako je glasilo

Napustila je kviz s iznosom drugog praga

Večerašnjeg 'Milijunaša', posljednje izdanje sezone, obilježili su nastupi dvojice studenata koji nisu točno odgovorili na pitanje za prelazak drugoga praga te arhitektice Ane Brusić Batistić iz Rijeke koja je, pogađavši na onomu za 125.000 kuna, kviz napustila upravo s iznosom drugoga praga, javlja HRT

Na povijesnom pitanju za 32.000 kuna upitala je znalce koja su dva cara imenjaka vladala Brazilskim Carstvom koje je postojalo 67 godina - Pedro, Alvaro, Diego ili Fernando. Zahvaljujući odabranom Josipu, odnosno njegovu odgovoru Pedro, zatim je otvorila i pitanje za 64.000 kuna.

Tko je kome u pismu iz kolovoza 1939. pisao o 'novom i važnom izvoru energije u neposrednoj budućnosti'? - glasilo je pitanje na kojemu je iskoristila džokera 'zovi'. Nakon što joj je rekao da nije siguran je li pismo pisao kemičar političaru, fizičar političaru, kemičar industrijalcu ili pak fizičar industrijalcu, posegnula je i za posljednjom pomoći, džokerom 'pola-pola'. Njime su u ponudi ostali odgovori fizičar političaru i kemičar industrijalcu pa se natjecateljica odlučila za onaj fizičar političaru i osvojila 64.000 kuna. Riječ je o pismu Alberta Einsteina predsjedniku SAD-a, Franklinu D. Rooseveltu.

Ne bi li osvojila 125.000 kuna. 31-godišnja arhitektica trebala je odgovoriti koga su to stanovnici Delfa natjerali u smrt skokom s visoke litice. Iako nije znala je li takvo okončanje života dočekalo Eshila, Anakreonta, Homera ili Ezopa, naglasila je kako dogovor sa suprugom podrazumijeva pogađanje na ovako visokom pitanju. Bila je hrabra i riskirala rekavši Homerovo ime, no spomenuti bi iznos osvojila odabirom imena starogrčkog basnopisca Ezopa.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(100416, "");
Pregledaj komentare