Foto: Screenshot Nova TV MIŠLJENJE BALDE ĐANOVIĆA Pamela od svoje stvarnosti bježi u pjesmu, ali u ovoj priči netko drugi je jadnik!

MIŠLJENJE BALDE ĐANOVIĆA Pamela od svoje stvarnosti bježi u pjesmu, ali u ovoj priči netko drugi je jadnik!

Bijednici su našli cipelariti mrtvog konja da bi izliječili svoje frustracije

U nedjelju navečer je većina prosječnih i kukavnih žitelja Lijepe naše došla na svoje. Ti dokoni internet ratnici, kojima je vrhunac života prstenjačenje miša i onaniranje tipkovnice, zasuli su žestoku paljbu na jednu mladu Osječanku Pamelu Midžić, koja svoje karaoke priredbe jednostavno voli izvoditi javno pred televizijskim auditorijem. Nekim sam ludim slučajem s njom ovoga siječnja vodio razgovor, u kojem sam u uvodu napisao kako 'talentizacija' društva ne donosi ništa dobra i kako nepostojanje vertikala i psihologa koji bi zaštitili ljude spremne na javnu egzibiciju može biti pogubna kasnije, kada se svjetla pozornice izgase. Taj PTSP koji vam televizijski rat, koji traje svega nekoliko minuta slave, može proizvesti kasnije ozbiljne posljedice. Ali, kod nas ne funkcionira ni javni prijevoz, a kamoli takav vid skrbi i obzirnosti prema drugima koji su se spremni izložiti pred svekolikim auditorijem.

Producenti tih zabavnih programa ne mare ni za što osim za gledanost, a publika željna krvi jedva čeka u udobnim sofama da se pojavi netko kome će spustiti palac prema dolje. Pamela je, poput mnogih drugih djevojaka iz Slavonije, nakon završene srednje škole, svako ljeto na pečalbi na obali. Tamo Pamela, odvojena od svojih najbližih, kao nekad Dalmatinci za vrijeme gladi kada bi išli u Slavoniju, stisne zube, posluša Barinu 'Put ka sreći' baš onda kada joj je najteže i dura ne bi li kući pomogla krvavo zaraženim novcem 'sa sezone'. Bila je tako na Hvaru, tražila je sreću u Splitu. Valjda joj je Irska predaleko.

Ovoga me ljeta zvala iz Dubrovnika, gdje su kaskali s isplatom i gdje je marljivo i čestito obavljala posao daleko od svjetla pozornice. Zvao sam njenog gazdu, predstavio se kao novinar (iako novinar po vokaciji nisam) i stvari su ubrzo riješene. Koliko je takvih nesretnih sudbina po obali, a koje se nemaju kome obratiti, nego trpe i uzimaju mrvice s bogate trpeze velikih dalmatinskih gazda. Pamela od svoje stvarnosti bježi u pjesmu. No, ona, iako je mnogi savjetuju da se ne izlaže u javnosti, ne pjeva samo između svoja četiri zida, ona to radi javno. U nedjelju, iako nisam gledao njen nastup, dobio sam izvještaj u realnom vremenu kako je sve prošlo, kako su je iz žirija 'ispleskali' i kako su se društvene mreže zapalile. Spominjem se da mi je tako mobitel zvonio i nakon moje neuspješne vokalno-plesne izvedbe Gotovčeve opere u cirkusu kod klauna i lijenčine kojega sada ne bih imenovao. Tada sam s guštom s na mobitel s poznanicima pjevao '...vi na teeeeereeen...' Ovoga puta, kada je o Pameli riječ, svakim sam pozivom i porukom osjećao sve veći grč u želucu jer sam znao da kraj njenog nastupa neće donijeti ništa dobro.

Da se vratim na početak, bijednici koji se ne dižu na noge kada vide nepravdu i kada ih na vlastite oči kradu i varaju i to u milijunskim iznosima, našli su mrtvog konja cipelariti da bi izliječili svoje komplekse i frustracije.

Pameli, koja se sada nalazi u bolnici, želim brz oporavak. Njenoj obitelji, jednako tako neka ustraje, i neka joj bude potpora, a produkciji i žiriju, koji su spremni gledanosti i vlastitim bankovnim računima podrediti sve i samim time dopustiti opetovanu i opetovanu blamažu pojedinim kandidatima, želim da im ovakvi uspjesi budu jedino čime će se unucima moći dičiti. Nadam se da će se netko od istih tih unuka naći i, ako ništa, pljunuti ih ne bi li im tim činom pokazao da ljudskost nema cijenu.

Kada sam pisao o potrebi vrsnih pedagoga u ovakvim projektima i aludirao na TLS i Zdravka Šljivca, preko čijih je pogleda i bubnjića svako dijete moralo proći do svjetala pozornice. Valjda su mišljenja producenata ovih novih 'treš' emisija bila da takav stručnjak više košta od jedne pirske pjevačice i njenog privatnog stiliste. Bili su u pravu, zna se da se u konačnici više klika jedno kvalitetno prkno nego kvalitetan glas. Dakle, stoko sitnog zuba i velike gledanosti, da vas tek onako uzgred pitam: koliko košta život jednog mladog, do kraja obilježenog čeljadeta? Da završim, kada sam već dobio priliku napisati ovu litaniju i izraziti svoje mišljenje, Pamela je i ovoga puta kada je 'zagustilo' osjetila potrebu javiti se i hvala joj na tome. Što je imala za kazati svekolikoj javnosti, bili ste u prilici pročitati, kao bijedni lešinari iščokati i to od slova do slova. Za neku bolju literaturu ili priču ionako niste sposobni.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(53091, "");
Pregledaj komentare