'Dobro došli na kraljevsko mjesto! Ovdje su, počevši od IX. stoljeća, boravili hrvatski kraljevi, smješteni u rezidenciji Sv. Stjepana pod borovima. Dođite i budite dio kreativne mediteranske kuhinje, u režiji vrhunskog chefa spremnog na beskrajne izazove.'
Ovim riječima svaki naš gost restorana Zrno Soli započinje svoje putovanje - putovanje koje odražava stoljetnu povijest i mediteransku kulturu. Tekst koji ponosno stoji na zaglavlju njihovog jelovnika srdačna je dobrodošlica u svijet u kojem se susreću kraljevska prošlost i suvremena kulinarska umjetnost:
'Svako jelo u jelovniku priča onu tradicionalnu, autohtonu priču s malo modernog sjaja, uz pogled od milijun dolara - pogled na najlipši grad na svitu'.
- Trenutačno, u veljači, koju volimo nazvati mjesecom ljubavi, naš tim osmislio je posebne prigodne menije. Slavimo ljubav tijekom cijele godine, a naredni valentinovski vikend, od 14. do 16. veljače osim posebnim prigodnim jelovnicima začinit ćemo i pravim doživljajem ljubavi, romantike, Mediterana, a sve to po pristupačnim cijenama od 50 eura po osobi. Uživajte svjetski, a na splitski način! – poručili su iz restorana.
Svakog gosta dočekuju pićem dobrodošlice, a kroz bogat riblji i mesni menu vode ih kroz pravi gastro doživljaj i potvrđuju izreku da 'ljubav prolazi kroz želudac'.
- Na repertoaru kroz cijelu veljaču u restoranu Zrno Soli je i Festival 'Rižot & pasta', tijekom kojeg možete okusiti 10 vrsta rižota i pasta od kojih je trenutačno među nepcima najpopularnija pasta 'Tagliatelle s pestom od rajčica & kozicama na žaru'. Svaka pjesma (rižot & pasta) stoji 20 eura, a, naravno, možete slušati i jednu 'na repeat' ili više njih s naše festivalske a la carte liste. Povodom festivala, partner mjeseca je vinska kuća Vinolog (Lectus & Eclat) s cijenama od 25 eura/0,75 lit – naveli su iz restorana Zrno Soli.
Više se može saznati na njihovoj službenoj stranici, a rezervacije se vrše na broj +385 91 434 3050.
#uživajtesnama … u doživljaju koji Zrno Soli nudi
#budidrugaciji … jer volimo činiti razliku i biti posebni
#osjetihranu … neka svako nepce bude oduševljeno, neka hrana predstavi ono što mi jesmo
Nama na čast, Vama u slast.
Pozdrav iz Splita!
Team Zrno Soli.