Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Maja Gijevski Mjesni odbor otvara reviju 'Evo ruke!': 'Etablirala se priča s urbanom kulturom i glazbom u Splitu'

Mjesni odbor otvara reviju 'Evo ruke!': 'Etablirala se priča s urbanom kulturom i glazbom u Splitu'

Grad Split je ovu manifestaciju financirao s nešto više od 100 tisuća kuna, dok je Turistička zajednica sudjelovala s otprilike 30 tisuća kuna

Splitski Đardin će od 17. lipnja do 17. srpnja ugostiti treću po redu Reviju urbane kulture 'Evo ruke!'. U 31 dan koliko će trajati ova manifestacija, održat će se isto toliko koncerata, a ulaz za sve posjetitelje je slobodan. Program će se održavati od 21 sat pa sve do ponoći, dok će svirke stajati oko 23 sata. Reviju će sutra otvoriti Mjesni odbor.

Evo što je u najavi te manifestacije kazao dogradonačelnik Goran Kovačević:

- Pravo je zadovoljstvo što se ovakav događaj održava u Splitu. Želimo da Revija postane tradicionalna manifestacija, a uz San sustipanske noći, Ultru, Splitsko ljeto, Splitski festival čini bogatu ponudu našeg grada u glazbeno kulturnom smislu. Širok je to spektar događaja u kojima će svatko pronaći nešto za sebe. Posebno nas veseli što opet dajemo na važnosti Đardinu. Vjerujem da ćemo zajednički razvijati ovu manifestaciju.

Pročelnik Službe za kulturu, umjetnost i staru gradsku jezgru Siniša Kuko također je izrazio zadovoljstvo što će i ove godine Revija urbane kulture biti održana u Splitu.

- Etablirala se priča s urbanom kulturom i glazbom u Splitu, a to nama treba. I dalje će Grad prepoznavati ove manifestacije podržavati ih koliko god to bude moguće. Svakog dana će u Đardinu biti nešto, uživat će i turisti, koji su prošlih godina činili više od 50 posto posjetitelja.

Grad Split je ovu manifestaciju financirao s nešto više od 100 tisuća kuna, dok je Turistička zajednica sudjelovala s otprilike 30 tisuća kuna. 

- Grad je postao poznat kao glazbena destinacija, to dovodi puno gostiju. Oni će u 31 dan moći poslušati isto toliko koncerata. Nadam se da će svi biti zadovoljni, prošlih godina smo imali pozitivne komentare. Bit ćemo dobri domaćini, čestitam organizatorima, koji su se potrudili da Split bude središte kulture, glazbe i zabave - rekla je direktorica TZ-a Alijana Vukšić.


Organizator Stevo Vučković je rekao kako je ovo nacionalna smotra urbane glazbe.

- Akcent je na tome da se prilika da novim glazbenicima, ali tu će biti i veterana, dobro poznatih na glazbenoj sceni. Imamo izvođača iz Slavonije, Istre, odličnu grupu iz Šibenika, a naravno da ima i Splićana. Mjesni odbor će otvoriti manifestacija. Oni su uspjeli u ovim teškim okolnostima snimiti dva samostalna albuma. Naglasak će biti na autorskoj glazbi.

Vaša reakcija na temu