Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Mlada vina, večer u sljedovima i muzika ovaj vikend na Obrovu
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Mlada vina, večer u sljedovima i muzika ovaj vikend na Obrovu

Više od 40 etiketa mladih vina degustiramo uz 4 dana programa 'Martinje na Obrovu 2024'

U sklopu manifestacije Štorije o'spize i vina za vikend Martinja održat će se zanimljiv program kod Corto Maltese, PiNKU fish&wine i tapas SIP27. Povodom blagdana sv. Martina splitski restorani Corto Maltese, SIP27 i PiNKU fish & wine uparuju ponajbolja hrvatska vina uz prezentaciju svojih jelovnika.

Početak manifestacije kreće u petak, 8. studenog, u 19:00h gdje se nastavlja svaku večer u isto vrijeme zaključno s ponedjeljkom, 11. studenog, na sam blagdan sv. Martina.

Rezervirajte svoje mjesto u jednom od restorana u ulici Obrov iza splitske ribarnice ovaj petak, subotu, nedjelju ili ponedjeljak. 

U suradnji s poznatim hrvatskim vinarima spomenuti restorani spremaju večeru u više sljedova te uparuju s gratis čašama mladih vina.

Poznati hrvatski vinari koji će se prezentirati u ovoj tradicionalnoj manifestaciji s preko 40 različitih etiketa i poznatih sorti kao što su ; chardonnay, malvazija, pošip, sauvignon blanc, rukatac, grk, graševina i mnoge druge..

Prije večere, kao što je i tradicija, gosti mogu napraviti đir po našim pultovima i probati nekoliko (ili sve, ha, ha) spomenutih sorti mlade varijante iz ove godine uz čašicu razgovora.

Također otvoreni smo i za one koji su na dijeti i ne večeraju.

Za njih smo pripremili 'degustacijski paket' koji podrazumijeva vinsku čašu sa suvenir nosiljkom po cijeni od 20EUR s kojom cijelu večer mogu obilaziti naše vinske šankove i konzumirati spomenuta vina u neograničenim količinama.

Corto Maltese pripremio nam je za ovu prigodu riblja i mesna jela.

Riblji meni kreće tatarom od lososa King Salmonom nakon koga slijedi dobri stari Pičkin dim, tj. rižoto s dimljenim pizdicama i kozicama te Slatka mala Marijana za desert.

Za one koji preferiraju meso, Corto je složio slasni Tata(r) od janjetine te teleći rižot Veal Smith kao glavno jelo, a za slatko Bepinu kao iznenađenje za kraj večere.

Cijena menua od tri slijeda s uključenim mladim vinima u neograničenim količinama je 50EUR, rezervacije na: 021587201 

PiNKU fish&wine ovom prigodom prezentira svoj riblji menu uz neke jesenske novitete.

Kao prvi zalogaj dobrodošlice serviramo kamenicu sa gelom od jagode, limete i granitom od pjenušca.

Nakon toga prezentiramo savur od komarče sa bajamima, šipkom i majonezom od buće kao prvi slijed, te naš poznati tartar od jadranske tune s džemom od kapara i limuna, pomom i dehidriranim jajem kao drugi.

Glavno jelo u PiNKU je zapečeni file lubina uz dunju i tikvu, hollandaise smeđeg maslaca te umak od pinjoli.

Za PiNKU deserta probat ćemo kombinaciju kozjeg sira, domaće karamele i naše poznate čokolade. 

Cijena menua od četri slijeda s uključenim mladim vinima u neograničenim količinama je 55EUR, rezervacije na: 021411 905 ili preko web stranice https://pinkusplit.com/.

SIP27 kroz svoju interesantnu ponudu tapasa izdvojio nam je slijedeće...

Pralina bakalar na tri načina: bakalar bianco, pikantna šalša i aioli kao prvi pjat.

Slana fritula u tri varijante; istarski kravlji sir Veli Jože, ricota, ukiseljena ljutika i dalmatinski pršut kao drugi slijed, te verziju kupusa i suhog mesa u tapas varijanti s pire krumpirom, kremom od kapule i dalmatinskim pršutom kao glavno jelo.

Cheesecake od bijele čokolade, jabuke i limuna serviraju kao desert.

Cijena 10 tapasa kroz menu od četiri slijeda s uključenim mladim vinima u neograničenim količinama je 40EUR, rezervacije na: +385 91 609 94 23.

Glazbeni program ovog četverodnevnog Martinja u ulici Obrov za DJ pultom glazbeno obogaćuju; Luka Barbić (TBF) u petak, Ivan Jurić Yuri u subotu, Ilija gitara najmilija u nedjelju i za kraj u ponedjeljak DJ PiNKU Maltese.

Za kraj donosimo izjavu Ernesta Hemingwaya:

'Jedino za čim žalim u životu je to što nisam popio više vina.'

Vidimo se ovaj produženi vikend na Obrovu u sklopu ovogodišnjih 'Štorija o Spize i vina'.

Vaša reakcija na temu