Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Mladi u Hrvatskoj imaju najrazvijenije digitalne vještine u Europi

Mladi u Hrvatskoj imaju najrazvijenije digitalne vještine u Europi

Potvrdilo istraživanje Eurostata

Posljednje istraživanje Eurostata, koje je mjerilo razinu prosječnih i iznadprosječnih digitalnih vještina kod mladih u dobi od 16 do 24 godine pokazalo je kako su mladi u Hrvatskoj najbolji u Europi. To znači da su mladi u Hrvatskoj ostvarili izvrsne rezultate u četiri područja - informacije, komunikacija, rješavanje problema i softver, donosi Zimo .

Kako ističu iz Eurostata, 80 posto mladih u EU-u ima prosječne ili iznadprosječne digitalne vještine, što je za 24 posto više nego u populaciji općenito (od 16 do 74 godine).

Čak 97 posto mladih u Hrvatskoj ima razvijene digitalne vještine, što je više nego mladi u Estoniji, Litvi i Nizozemskoj. Na dnu ljestvice nalaze se pak Rumunjska (56 %), Bugarska (58 %) i Mađarska (68 %).

Čini se kako su kampanje za jačanje digitalnih vještina koje su proteklih godina bile provođene u Hrvatskoj, urodile plodom. Sad je samo pitanje znaju li mladi te digitalne vještine primijeniti i na tržištu rada, piše Zimo.

Vaša reakcija na temu