Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Mnogobrojni rekreativci i profesionalci istrčali Omiški polumaraton i rekreativnu utrku

Mnogobrojni rekreativci i profesionalci istrčali Omiški polumaraton i rekreativnu utrku

Uspješno završio 8. Omiški polumaraton

Neki od nas godine broje od rođendana do rođendana, drugi od sezone do sezone, a treći, kojih je sve više, od branja maslina do - Omiškog polumaratona! 

Utrka čije ime mnogima izmami osmijeh na lice (zbog ljepote krajolika i top atmosfere!), prošlog je vikenda još jednom potvrdila svoj status 'dragulja' među utrkama, nekoć skrivenog, a sada itekako prepoznatog od strane rekreativaca i profesionalnih sportaša svih uzrasta i nacionalnosti. Tako smo na startu osim domaćih sudionika, koji su potegli iz raznih krajeva Lijepe Naše, te naših susjeda iz Bosne i Hercegovine, na startu na Poljičkom trgu mogli susresti natjecatelje iz Velike Britanije, Austrije, Nizozemske…

Odlično popunjene utrke na 6 i 21 kilometar, kao i ona dječja

Kao i svake godine, sudionici 8. Omiškog polumaratona, s obzirom na svoju kondiciju i apetite, proporcionalno su se podijelili na dvije utrke - onu Rekreativnu od 6 i Polumaratonsku od 21 kilometar, kojih je zajedno s malim trkačima, sudionicima dječje utrke, bilo blizu 250. Bilo je tu i dosta sudionika za 'utrku na 0 kilometara', koji su u svojstvu promatrača po lijepom vremenu skupljali inspiraciju za svoje prvo sudjelovanje iduće godine, koje bi po nekim informacijama koje smo dobili moglo malo uraniti u odnosu na ovaj jesenski termin.

Svi su pobjednici, a samo su neki na postolju

Svatko tko nogom kroči u sportsko-avanturistički centar Hrvatske, zvan kanjon Cetine, zna da je tog dana odnio pobjedu, a najbrži sudionici ovogodišnjeg Omiškog polumaratona, prošle subote, 19. listopada, imali su čast popeti se na postolje na Poljičkom trgu. U nastavku provjerite najbolje rezultate u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Polumaraton 21 km (žene):

1. Nataša Šustić 1:25:00

2. Dijana Manđeralo 1:30:55

3. Katarina Kokan 1:38:04

4. Tanja Samardžić 1:43:01

5. Klara Pavičić 1:46:39

Kružni polumaraton 21 km (muškarci):

1. Ivan Dračar 1:10:57

2. Ante Pokrajčić 1:13:30

3. Ilija Jukić 1:14:09

4. Josip Martinović 1:20:14

5. Mario Kalpić 1:20:46

Rekreativna utrka (žene):

1. Rita Biliš 0:25:23

2. Ivana Oršulić 0:29:37

3. Livia Stanić 0:29:54

Rekreativna utrka (muškarci):

1. Tomislav Kopač 0:21:38

2. Marko Lončar 0:21:55

3. Marin Marušić 0:23:08

Dodajmo da je novi rekord polumaratonske utrke, koja ima važeći certifikat Međunarodnog udruženja maratona i cestovnog trčanja (AIMS), postavio Ivan Dračar s vremenom od 1:10:57, skinuvši lanjski rekord od 1:11:44, koji je postavio - upravo on!

Nakon Omiškog polumaratona ide se na rafting, kayaking, trekking, slobodno penjanje…

Pitate se ima li sporta u Omišu nakon Omiškog polumaratona? Odgovor je - itekako, jer kada se sudionicima malo slegnu dojmovi poslije omiljene utrke u kanjonu Cetine, kazat će vam da sport i avantura u Omišu borave 365 dana u godini, jer malo koje mjesto na svijetu može priuštiti takvo šarenilo sportsko avanturističkih mogućnosti. 

Osim po Polumaratonu, raftingu i ziplineu, Omiš je poznat i kao internacionalno okupljalište ljubitelja kayakinga, trekkinga, hikinga i canyoninga…

Reci 'Omiiiš' i osvoji nagradu

Ove je godine za odličnu organizaciju Omiškog polumaratona uz TZ Grada Omiša zaslužna i udruga Dinaridi Trails, a zaslužni su i za nagradne igre u kojima još uvijek mogu sudjelovati svi sudionici ovogodišnje utrke, pa bacite oko na njihove društvene mreže ovdje i prijavite se, jer to Omiš i jeste - idealna ravnoteža između onoga što možeš i ne moraš učiniti, između sporta i odlične zabave.

Vaša reakcija na temu