Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press Moretina 'Kučka' na turneji
Kultura Piše: Dalmatinski portal

Moretina 'Kučka' na turneji

'Trebalo se usuditi pustiti ovo van u vrijeme kad bi nas pojedinci vraćali u pećine'

Nakon dvije izvedbe u Kaštelima, velike posjećenosti i pozitivnih reakcija publike, amatersko kazalište Moreta kreće na turneju sa svojom monodramom 'Kučka'. 

Priča je to o ženi srednjih godina iz malog mjesta koja se nalazi u jednom od najosjetljivijih ženskih životnih razdoblja – menopauzi. Glumica Lily Olga Vladić upoznaje nas sa svojom svakodnevicom i svim izazovima koje to razdoblje nosi. Je li ona zapravo 'kučka' ili samo žena koja se ne boji biti ono što je te to jasno i glasno pokazuje, bez obzira na osude i kritike društva, pitanje je i poruka koju će publika moći saznati.

Prvo gostovanje na redu je u ponedjeljak, 28. listopada u Kninu, Udruga Atribut, Caffe bar A3 na adresi Kralja Tomislava 83 s početkom u 19.30 sati. Ulaz je slobodan.

Do kraja godine još će posjetiti Lastovo (9.11.), Gata kraj Omiša (16.11.) i Šoltu (7.12.), a u planu su još neki gradovi. Točno vrijeme i lokacije izvedbi možete pratiti na službenoj Facebook stranici kazališta.

Tekst i režiju predstave potpisuje nagrađivana kaštelanska spisateljica Nataša Jukić koja je otkrila kako je došlo do suradnje s Lily.

- Inače me inspiriraju snažne žene s bogatom životnom pričom. Lily to svakako jest, tako da je ova predstava čekala u mojoj ladici da joj se dogodi jedna Lily koja tu ulogu može dostojanstveno iznijeti. Tekst je autentičan i životan, kako u narodu kažu 'bez rukavica' i bila sam potpuno svjesna da tu ulogu ne mogu dati nekomu koga je život samo mazio. Za odigrati 'Kučku' treba imati karakter i dušu izbalansirane žene, a Lily to ima.

Ne krije zadovoljstvo reakcijama publike na predstavu.

- U kratkom roku imali smo premijeru i još jedan nastup u našem gradu gdje smo ispunili gledalište i uz ovacije dobili publike. Gledali smo sve te sretne ljude u publici uplakane od smijeha, ali i dirnuti nekim rečenicama koje su ih pomilovale i šapnule im kako nisu sami. A te su rečenice potrebni melemi svakom od nas. Trebalo se usuditi pustiti ovo van u vrijeme kad bi nas pojedinci vraćali u pećine. Ja sam se odabrala umjetnošću se boriti protiv toga, zaključuje Nataša.

Vrijedi spomenuti kako Moreta ove godine slavi 15 godina rada i djelovanja kazališta pa tako uoči Božića pripremaju posebnu proslavu i predstavu sa kojom će zaokružiti ovu obljetničku godinu.

Vaša reakcija na temu