Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Mostar Sevdah Reunion, svjetska world music atrakcija, u post festum programu 66. Splitskog ljeta

Mostar Sevdah Reunion, svjetska world music atrakcija, u post festum programu 66. Splitskog ljeta

Repertoar je zamišljen kao presjek dvadesetdvogodišnjeg rada benda

Koncert banda Mostar Sevdah Reunion na pozornici na otvorenom splitskog poluotoka Sustipan u nedjelju 16. kolovoza organiziran je u sklopu tzv. post festum programa 66. Splitskog ljeta.

Pioniri sevdaha 21. stoljeća svojim jedinstvenim stilom izvođenja te kombinacijom izvornih sevdalinki s jazz, blues, soul i etno glazbenim elementima već 22 godine oduševljavaju publiku diljem svijeta kao istinska world-music atrakcija. Koncert jednog od najpoznatijih balkanskih etno sastava započinje u 21 sat.

Priča o sastavu Mostar Sevdah Reunion priča je o uspjehu unatoč i usprkos loših izgleda, priča o uspjehu grupe ali prije svega o upornosti i ustrajnosti u ostvarivanju svoje vizije jednog čovjeka.

'Mostar je sevdah, najveći pjesnici sevdaha rođeni su u ovom gradu', kaže Dragi Šestić, idejni začetnik, producent i menadžer sastava. Ideja o osnutku benda koji će, kroz suvremena aranžerska rješenja njegovati tradicionalne forme sevdaha i romske glazbe rodila se još 1993., u ratnom Mostaru.

Na predstojećem splitskom koncertu Mostar Sevdah Reunion kao vodeći vokali nastupit će Milutin Sretenović - Sreta i Antonija Batinić. Senad Trnovac je bubnjar, bas gitara i popratni vokal Marko Jakovljević, solo-gitarist i popratni vokal Milić Petrović - Mišo, ritam gitarist i popratni vokal Sandi Duraković, violinist i popratni vokal Ivan Radoja - Vanja, te Gabrijel Prusina na klaviru i klavijaturama. Repertoar je zamišljen kao presjek dvadesetdvogodišnjeg rada benda. Uz klasične sevdalinke i materijal s albuma Balkan Autumn, bit će tu i hitova koje je Mostar Sevdah Reunion uradio s pokojnim legendama romske glazbe Šabanom Bajramovićem i Ljiljanom Buttler.

Koncertni nastup Mostar Sevdah Reunion, kao i ostali ovogodišnji koncerti iz programa Split So(u)l održavaju se u suradnji producentske tvrtke Music Time i HNK Split kao dio programa Splitskog ljeta. 

Ciklus završava 17. kolovoza koncertom maestralnog Massima Savića.

Vaša reakcija na temu