Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Muzej grada Kaštela i Srednja škola Braća Radić u programu manifestacije  'Rendez-vous aux jardins'

Muzej grada Kaštela i Srednja škola Braća Radić u programu manifestacije 'Rendez-vous aux jardins'

Osim u Kaštelima održava se i u Ivancu

U program manifestacije 'Rendez-vous aux jardins' ove godine će se uključiti i Kaštelanski muzej i Srednja škola Braća Radić. Manifestaciju je prije 19 godina pokrenulo francusko Ministarstvo kulture, a od 2018. godine u manifestaciju se uključilo i naše Ministarstvo kulture i medija koje preko Konzervatorskih odjela inicira i koordinira pojedine programe. 

Na europskoj razini u manifestaciji sudjeluje više od 2200 parkova i vrtova u Francuskoj i oko 500 u 23 europske zemlje, koji će pripremiti raznolike programe vezane uz ovogodišnju temu 'Vrtovi suočeni s klimatskim promjenama'. Na razini Hrvatske ove godine programi će se održati na dvije lokacije, u Ivancu i u Kaštelima. Tema kaštelanskog programa je park Vitturi u Kaštel Lukšiću koji je 1968. godine proglašen kulturnim i prirodnim spomenikom.

Program počinje u petak 3. lipnja u 10.00 sati, a uvodni govor održat će pročelnica Konzervatorskog odjela u Trogiru Jasna Popović. U ime Muzeja grada Kaštela predavanje o prošlosti parka održat će Mario Klaić, koji je pripremio i manju izložbu starih slika, fotografija, karata i katastarskih planova na kojima je prikazan park. U ime srednjoškolskog centra Braća Radić sudjelovat će Nikola Škarić, koji je pripremio predavanje 'Inventarizacija biljnih vrsta u parku Vitturi.

Vaša reakcija na temu