Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Flickr.com Muzej grada Kaštela u Noći muzeja, evo što su pripremili

Muzej grada Kaštela u Noći muzeja, evo što su pripremili

Program se održava u Lukšiću i Sućurcu

Noć muzeja održat će se i u Kaštelima. U dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću održat će se video prezentacije 'Skriveno-izloženo, rujan/listopad 2018.' Izložba je nastala u prigodi 30. obljetnice osnutka Galerije Studin. Odabrano je devedeset reprezentativnijih radova domaćih umjetnika koji su bili izložena na dvjema lokacijama, u dvorcu Vitturi, u Kaštel Lukšiću i u Nadbiskupskom kaštelu  u Kaštel Sućurcu. 

Od 18.30 do 19.30 na rasporedu je igrokaz za djecu 'Velik kako dijete', a od 20 do 20.30 otvara se izložba 'Slikarski atelje Leonarda da Vincija'. 

Od 20.30 do 21 sat se otvara izložba '50 godina libanskih ateliera 1968.-2018.', do 22 sata je na rasporedu izložba i kreativna radionica 'Muzej u knjižnici i knjižnica u muzeju' te igraonica 'Trilja - igra naših starih'. U Nadbiskupskom kaštelu u Sućurcu je od 18.45 do 19.45 igrokaz 'Zapelo je vrime, ma dica gredu', a od 19.45 do 20.45 igrokaz 'Baka uči kaštelansku povijest', 'Roko i baba u muzeju' i plesna točka sućuračke amaterske udruge Putalj. Od 21 do 21.30 se otvara izložba 'Dvije prapovijesne riznice Portugala'.

U muzejskoj suvenirnici sva tiskana izdanja Muzeja prodavat će se po 50% sniženim cijenama, a Gradska knjižnica upisivat će nove članove po cijeni od 45 kuna. Ulaz i vodstvo po stalnom postavu je besplatno.

Vaša reakcija na temu