Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Na Bačvicama filmovi s ovogodišnjeg Berlinalea

Na Bačvicama filmovi s ovogodišnjeg Berlinalea

U četvrtak hrvatsku premijeru ima film 'Bratov čuvar' redatelja Ferita Karahana

Dva sjajna filma koji su svoju svjetsku premijeru imali u programu Panorama ovogodišnjeg filmskog festivala u Berlinu, prikazuju se u ljetnom kinu Bačvice u sklopu FMFS-a, ove srijede i četvrtka.

Louda Ben Salah-Cazanas, redatelj francuskog filma 'Svijet poslije nas', donosi priču o mladom pariškom piscu koji nakon velikog uspjeha s kratkom pričom pokušava objaviti svoj prvi roman. No kad se zaljubi u djevojku iz Lyona sve teže pronalazi balans između pokušaja pisanja, preživljavanja i ljubavi na daljinu.

U četvrtak hrvatsku premijeru ima film 'Bratov čuvar' redatelja Ferita Karahana. Ova iznimno snažna i napeta tursko-rumunjska koprodukcija prati dvojicu učenika u internatu za kurdske dječake smještenog u planinama istočne Anatolije. Kad jedan od njih oboli od misteriozne bolest, započinju borbu s represivnim školskim vodstvom kako bi mu se pomoglo.

U programu 'Ješke' u kojem se prikazuju kratki hrvatski filmovi koji se 'bore' za nagradu od 14 tisuća kuna, Timy Šarec donosi 'Iznad 35', a dan poslije stiže 'Angina Pectoris' redatelja Filipa Mojzeša.


Na platou ispred Doma mladih i dalje se prikazuje međunarodni program kratkog filma, za kojeg je ulaz besplatan, a ulaznice se mogu preuzeti na blagajni ljetnog kina 'Bačvice' svakog dana od 19:30 do 22 sata.

Vaša reakcija na temu