Međunarodna gastronomska manifestacija 'Biser mora', jubilarna deseta, održat će se od 25. do 29. ožujka u Supetru.
Prije deset godina festival je okupljao 20-ak hrvatskih kuhara dok se danas može pohvaliti s njih čak 250, a u Svpetrvs hotele dolaze iz Hrvatske, BiH, Srbije, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Albanije, Turske, Austrije, Ukrajine, Poljske, Rumunjske, Bugarske, Indije, Italije, Grčke i Rusije.
- Moći će se uživati u večeri mediteranske, makedonske, bosanske i srpske kuhinje, kušati razne specijalitete te vina najboljih hrvatskih vinara - poručuju organizatori iz Saveza kuhara mediteranskih i europskih regija.
Jedna od zanimljivosti ovoga Bisera mora je i ceremonija podizanja Bijele zastave za čistoću mora, s kojom se može pohvaliti samo nekolicina plaža u Hrvatskoj.
Osim natjecanja kuhara, manifestacija uključuje i održavanje predavanja, degustacija, tematskih večeri, okruglih stolova, zabavni program, sajam proizvođača...
Među ostalim, na supetarskoj rivi će svoje snage odmjeriti 'domaći' i 'strani' kuhari.

PROGRAM BISERA MORA
Srijeda, 25.03.2015.
Restoran Adria
11:00 - 19:00 - Školsko timsko natjecanje
11:30 - 12:30 - Radionica za osnovnoškolce OŠ Supetar 'Zdravi sendviči'
13:00 - 14:00 - Mladi umjetnici kuhaju
14:30 - 16:00 - Supetarski marendin
16:30 - 17:30 - Cooking show: Njoki s grancigulom by Taverna Riva
Kongresna dvorana hotela Kaktus
15:30 - 16:30 - Okrugli stol: Žene otoka kao poduzetnice u funkciji turizma
17:00 - 18:00 - Okrugli stol: Gastronomija kao pokretač PPS ponude u projektu Hrvatska 365
Kongresna dvorana Teatrino
19:30 - Svečano otvaranje i proglašenje pobjednika školskog timskog natjecanja
- Proglašenje viteza kulinarstva
20:00 - Večera dobrodošlice: Okusi i mirisi otoka Brača, hladno topli buffet
Restoran Roso
22:00 - Junior Chef's party
Četvrtak, 26.3.2015.
Restoran Adria
8:00 - jutarnje druženje s natjecateljima
8:30 - 19:00 - Seniorsko natjecanje po kategorijama
10:00 - 11:15 - Cooking show by Ivo Andrić
11:30 - 13:00 - Supetarski marendin
13:30 - 15:00 - Master class: Bezglutenske i makrobiotičke slastice by Dragica Lukin
15:30 - 16:45 - Master class: Neočekivano od ribe by Hrvoje Zirojević
Zabavni program
12:00 - 16:00 - Supetarska gastro tura & kulturna šetnja s Ivanom Rendićem
17:00 - 18:00 - Triatlon – sportsko nadmetanje na kuharski način 'Natjecatelji s pregačama nastupaju!'
Restoran Adria
19:00 - 20:00 - Biser mora show: kokteli i zvijezde u čaši by Tonći Drlje
20:00 - 21:45 - Večera zemlje gosta - makedonska večer
Restoran Roso
22:00 - Chef's party
Petak, 27.3.2015.
Restoran Adria
8:00 - Jutarnje druženje s natjecateljima
8:30 - 19:00 - Seniorsko natjecanje po kategorijama
10:00 - 11:15 - Fire show by Tonći Drlje
11:30 - 13:00 - Supetarski marendin
13.15 - 14.00 - Kad Nadalina muti jaja – Poznati činidu čuda s jajima
14:15 - 15:30 - Master class: Janjetina by Jože Zalar
16:00 - 17:15 - Wolfgang's cooking show by QimiQ
15:30 - 16:45 - Plava riba na gradele by Centaurus
18:00 - 19:00 - Predavanje 'Najzdravije namirnice svijeta'
Zabavni program
10:00 - Izlet Pustinja Blace
17:00 - 18:00 - Međunarodna malonogometna utakmica
Ispred restorana Adria
20:00 - 21:45 - Večera zemlje gosta - srpska večer
Subota, 28.3.2015.
Restoran Adria
8:00 - Jutarnje druženje s natjecateljima
8:30 - 17:30 - Seniorsko natjecanje po kategorijama
10:00 - 11:15 - Predavanje o začinima by Kotanyi
11:30 - 13:00 - Cooking show by Josip Carević
13:15 - 14:30 - Cooking show: Janjeći rižoto by Taverna Riva
15:30 - 16:45 - Sljubljivanje hrane i vina, predavanje by Tonći Drlje
18:00 - 19:30 - Biser more gourmet – revijalne degustacije na prezentacijskoj kuhinji
18:00 - 20:00 - Seniorsko natjecanje - Kup Biser mora
Zabavni program
10:00 - 13:00 – Odmjeravanje kuharskih snaga i show na rivi
15:00 - Podizanje bijele zastave by Supetrus hoteli - plaža Tri mosta
Kongresna dvorana Teatrino
21:00 – 21:30 - Završna svečanost i proglašenje pobjednika
Restoran hotela OSAM
22:00 - 23:30 - Humanitarna večera
Restoran Roso
22:00 - Večera zemlje gosta – bosansko-hercegovačka večer
23:00 - Closing party & Cigar night
Nedjelja, 29.3.2015.
Odlazak gostiju