Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NA PLATOU DOMA MLADIH House of Flamingo donosi program Fanny Packt

NA PLATOU DOMA MLADIH House of Flamingo donosi program Fanny Packt

Mini turneja after-Pride

Drag queer izvedbeni kolektiv House of Flamingo u ljeto 2021. uplovljava uz mini turneju svog after-Pride programa ‘Fanny Pack’ po Hrvatskoj! Prvo iskrcavanje sa HoF broda ljepote i ljubavi publiku čeka upravo u Splitu, 19. lipnja na platou Doma mladih (Ulica slobode 28) od 18 sati.  O tome koliko splitska publika voli House of Flamingo svjedoči činjenica da je ovo tranđelima već peto gostovanje u gradu pod Marjanom.

Kroz splitsku predvečernju zlatnu uru publiku vodi puni HoF sastav - Colinda Evangelista, Entity i Roxanne, uz dodatak rejva Jovanke Broz Titutke. Za melodičnu glazbenu podlogu brine se Vektor.

‘Fanny Pack’ (prosto narodno: pederuša) je klupsko-izvedbeni program koji se u Zagrebu posljednjih godina održava nakon Povorke ponosa, u organizaciji queer kolektiva House of Flamingo. Program stvara siguran klupski prostor LGBTIQ osobama za proslavu jednog od najvažnijih političkih protesta dana unutar godine, kroz bogat sadržaj umjetničkih izvedbi i kvalitetnog zvuka. Time se odaje počast činjenici da je upravo iz jednog noćnog kluba, njujorškog Stonewall Inna, potekao moderni pokret za ravnopravnost osoba svih rodnih i spolnih obilježja i identiteta. Ove godine program aktivistički 'izlazi iz ormara' zatvorenih klupskih prostora na otvoreno, kako sastavni dio lokalnog mjeseca ponosa u organizaciji udruge Split Pride.

‘Fanny Pack’ turneja je odgovor na manjak queer izvedbenih programa diljem RH u posljednjih godinu dana, kao posljedica pandemije koja je efektivno ograničila mogućnosti za daljnji razvoj i vidljivost queer umjetnosti i identiteta u javnom i kulturnom prostoru; ali ograničila i pristup srodnim sadržajima širem spektru publike.

Događaj se održava na otvorenom uz pridržavanje aktualnih epidemioloških mjera. Program je besplatan za javnost. 

Logističku i organizacijsku podršku pruža Platforma Doma mladih. Vizualni identitet turneje potpisuje Yellow Yuri.

Događaj je dio ljetne turneje kolektiva House of Flamingo (Pederuša: Štiklom na put ponosa) koja se provodi kroz platformu Clubture, a ostvaruje se zahvaljujući financijskoj podršci Ministarstva kulture i medija RH, Zaklade Kultura nova, Ureda za kulturu Grada Zagreba i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva kroz program Centri znanja.

Vaša reakcija na temu