NA PLATOU DOMA MLADIH House of Flamingo donosi program Fanny Packt

NA PLATOU DOMA MLADIH House of Flamingo donosi program Fanny Packt

Mini turneja after-Pride

Drag queer izvedbeni kolektiv House of Flamingo u ljeto 2021. uplovljava uz mini turneju svog after-Pride programa ‘Fanny Pack’ po Hrvatskoj! Prvo iskrcavanje sa HoF broda ljepote i ljubavi publiku čeka upravo u Splitu, 19. lipnja na platou Doma mladih (Ulica slobode 28) od 18 sati.  O tome koliko splitska publika voli House of Flamingo svjedoči činjenica da je ovo tranđelima već peto gostovanje u gradu pod Marjanom.

Kroz splitsku predvečernju zlatnu uru publiku vodi puni HoF sastav - Colinda Evangelista, Entity i Roxanne, uz dodatak rejva Jovanke Broz Titutke. Za melodičnu glazbenu podlogu brine se Vektor.

‘Fanny Pack’ (prosto narodno: pederuša) je klupsko-izvedbeni program koji se u Zagrebu posljednjih godina održava nakon Povorke ponosa, u organizaciji queer kolektiva House of Flamingo. Program stvara siguran klupski prostor LGBTIQ osobama za proslavu jednog od najvažnijih političkih protesta dana unutar godine, kroz bogat sadržaj umjetničkih izvedbi i kvalitetnog zvuka. Time se odaje počast činjenici da je upravo iz jednog noćnog kluba, njujorškog Stonewall Inna, potekao moderni pokret za ravnopravnost osoba svih rodnih i spolnih obilježja i identiteta. Ove godine program aktivistički 'izlazi iz ormara' zatvorenih klupskih prostora na otvoreno, kako sastavni dio lokalnog mjeseca ponosa u organizaciji udruge Split Pride.

‘Fanny Pack’ turneja je odgovor na manjak queer izvedbenih programa diljem RH u posljednjih godinu dana, kao posljedica pandemije koja je efektivno ograničila mogućnosti za daljnji razvoj i vidljivost queer umjetnosti i identiteta u javnom i kulturnom prostoru; ali ograničila i pristup srodnim sadržajima širem spektru publike.

Događaj se održava na otvorenom uz pridržavanje aktualnih epidemioloških mjera. Program je besplatan za javnost. 

Logističku i organizacijsku podršku pruža Platforma Doma mladih. Vizualni identitet turneje potpisuje Yellow Yuri.

Događaj je dio ljetne turneje kolektiva House of Flamingo (Pederuša: Štiklom na put ponosa) koja se provodi kroz platformu Clubture, a ostvaruje se zahvaljujući financijskoj podršci Ministarstva kulture i medija RH, Zaklade Kultura nova, Ureda za kulturu Grada Zagreba i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva kroz program Centri znanja.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(100768, "");
Pregledaj komentare