Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NAJAVA DUGORATSKOG LJETA: 22 godine nezaboravnih trenutaka!

NAJAVA DUGORATSKOG LJETA: 22 godine nezaboravnih trenutaka!

Program će otvoriti grupa Dalmatino

Općina Dugi Rat i Turistička zajednica općine Dugi Rat s ponosom najavljuju 22. izdanje Dugoratskog ljeta! Ova dugovječna manifestacija ponovno će ugostiti niz događanja koji će zadovoljiti sve dobne skupine i interese. Bez obzira jeste li ljubitelj glazbe, plesa, kazališta ili jednostavno želite uživati u dobroj zabavi na otvorenom, Dugoratsko ljeto i ove godine ima nešto za svakoga.

Glazbeni spektakli i kulturni festivali

- Srce ovogodišnjeg Dugoratskog ljeta kucat će u ritmu glazbenih spektakala. Program će otvoriti grupa Dalmatino, a tijekom ljeta nas očekuju koncerti Adija Šoše i Lorene Bućan, dok će Petar Dragojević dodatno zagrijati atmosferu svojim nastupom u Sumpetru. Ne propustite priliku uživati u njihovim koncertima koji će osigurati nezaboravne ljetne noći uz more - otkrili su organizatori.

Jedan od vrhunaca Dugoratskog ljeta bit će 18. Festival poljičkog soparnika, gdje ćete moći degustirati ovu autohtonu deliciju. Izložbe slika dodatno će obogatiti kulturnu ponudu 22. Dugoratskog ljeta. Međunarodni festival folklora 'Kolajna od zlata' donijet će nam dašak tradicije i ljepotu narodnih nošnji i plesa, dok će 3. Craft beer festival 'More&Beer' svojom ponudom zadovoljiti istančana nepca svih pivoljubaca.

Zabava za sve generacije

- Posebnu pažnju posvetili smo djeci, koja će moći uživati na 22. Dječjem festivalu 'Glas Poljica'. Osim toga, najmlađe očekuju i razne dječje predstave, radionice i igre zabavnog i edukativnog karaktera - naveli su organizatori. 

Na ljetnoj pozornici gostovat će brojni poznati glumci poput Ecije Ojdanić, Frane Maškovića, Jagode Kumrić, Petre Kraljev, Arijane Čuline i mnogih drugih. Njihove izvedbe obogatit će kulturni program i pružiti vrhunsku zabavu. Uz to, očekuju vas i pučke fešte po mjestima gdje će svatko imati prilike iskusiti sve čari Dugoratskog ljeta koje ne bi bilo potpuno bez tradicionalne klapske pjesme i večeri gitare uz taktove poznatog gitarista klasične glazbe Petra Čulića.

- Za one koji vole aktivan odmor, organizirani su zumba treninzi i vježbe u moru. Posebna poslastica bit će 'Večer pod zvijezdama', gdje će između ostalih nastupati i Vladimir Garić, član ansambla '4 tenora' - dodali su.

Različite lokacije, ista srdačnost

Manifestacije će se održavati na različitim mjestima općine Dugi Rat, s naglaskom na novouređeni park u lučici u Dugom Ratu. Program Dugoratskog ljeta 2024. dostupan je na službenim i Facebook stranicama Općine Dugi Rat i Turističke zajednice općine Dugi Rat te na informativnim pločama kroz cijelu općinu te na ovom linku.

Pod pokroviteljstvom Općine Dugi Rat i Turističke zajednice Općine Dugi Rat, uz supokroviteljstvo Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Splitsko-dalmatinske županije i Carlsberg Croatia, sva događanja su besplatna za posjetitelje.

- Pridružite nam se u slavlju 22. godišnjice Dugoratskog ljeta i uživajte u raznovrsnim događanjima koja će obilježiti ovo nezaboravno ljeto! - poručili su za kraj.

Vaša reakcija na temu