Najava završnog koncerta festivala Glazbene večeri kod sv. Jeronima

Najava završnog koncerta festivala Glazbene večeri kod sv. Jeronima

Koncert u srijedu 12. kolovoza u župnoj crkvi počinje u 20.30 sati, a ulaz je besplatan

Završni koncert festivala Glazbene večeri kod sv. Jeronima će se održati 12. kolovoza u župnoj crkvi u Kaštel Gomilici, a nastupit će dvoje velikana hrvatske klasično-glazbene scene – Laura Vadjon na baroknoj violini i Pavao Mašić na novim crkvenim orguljama. Na programu će se ovom prilikom naći djela: Lučića, Schmelzera, Dugana, Cecchinija, Castella, Haendela i Klobučara.

Posjetitelji Festivala, ove godine su imali priliku čuti Hrvatski gitarski kvartet kojeg čine vrhunski gitaristi svjetskog glasa – Zoran Dukić, Petrit Çeku, Maroje Brčić i Tvrtko Sarić, te na drugom koncertu duet dva međunarodno priznata hrvatska glazbenika Gordana Tudora na saksofonu i Mislava Režića na gitari s programom kojeg čine djela živućih skladatelja, od kojih neka pisana uz upotrebu elektronike i za električnu gitaru. 

Zanimljivost ovogodišnjeg Festivala jest čak devet izvedbi djela hrvatskih autora, te jedna praizvedba djela za saksofon i gitaru.

Koncert Laure Vadjon i Pavla Mašića u srijedu 12. kolovoza u župnoj crkvi počinje u 20.30, a ulaz je besplatan.

Zbog trenutne zdravstvene situacije broj mjesta u gledalištu bit će ograničen i mole se posjetitelji da dođu na vrijeme, te da se pridržavaju preporuka o sprječavanju širenja koronavirusa. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(71936, "");
Pregledaj komentare