Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Najbolja maska spremna za ljetni Splitski krnjeval

Najbolja maska spremna za ljetni Splitski krnjeval

Pobjednica je osmogodišnja Rina Rak

Iako se ovogodišnji Splitski krnjeval nije održao, u planu je organizacija ljetnog izdanja, a maskice za Ljetni krnjeval već su spremne. Direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić, uručila je poklon pobjednici foto natječaja za najbolju masku, koji je organiziran putem Facebook profila Turističke zajednice VisitSplit.

- Zadovoljstvo nam je organizirati projekte koji potiču kreativnosti i zajedništvo jer upravo to je ono što nam svima treba da prebrodimo ova izazovna vremena. Nadamo se da će nam epidemiološka situacija dozvoliti da organiziramo ljetnu verziju Krnjevala i uživamo zajedno s našim gostima - poručila je Alijana Vukšić.

Pobjednica je Rina Rak (8), učenica 2. d razreda O.Š. Split 3 koja je jako sretna i uzbuđena što je upravo njena maska oduševila žiri. Rina je zahvalila Turističkoj zajednici na natječaju, prekrasnom dočeku i prekrasnom daru i dodala: 'Mama i ja smo razmišljale u što bi se mogla maskirati, htjele smo ove godine same napraviti masku. I palo nam je na pamet da budem kišni oblak. Radile smo masku 3 dana, lijepile smo vatu vrućim ljepilom, mama se malo i opekla. Kišu i munje smo napravile od kolaža, a mama je na oblak stavila i božićne lampice'.


Pobjednica je osvojila slatki paket Nadalina Čokolada, obiteljsku ulaznicu u Muzej iluzija Split i stručno vođenje 'Split for kids'. Vođenje obuhvaća i istoimenu mapu, koju je Turistička zajednica osmislila posebno za najmlađe posjetitelje Splita, a omogućava učenje o bogatoj povijesti Splita na djeci prihvatljiv način. Mapu mogu preuzeti besplatno i sva ostala djeca  u informativnim centrima TZ Splita. Osim lokacija kulturnih ustanova prikladnih za djecu poput muzeja i kazališta, te drugih različitih sadržaja, prikazana je i povijesna gradska jezgra s Dioklecijanovom palačom, te kratki, jednostavniji tekstovi o najvažnijim znamenitostima - Podrumima, Peristilu, vratima Palače, Grguru Ninskom, sfingama, skrivenim znakovima po zidovima gradske jezgre. Slijedeći upute, mogu se riješiti i jednostavni zadatci kako bi šetnja po jezgri postala još zabavnija.


Vaša reakcija na temu