U slatko se zaljubila dok je s ocem, ugostiteljem, hodala po svadbama u Dalmaciji. Kod kuće je stalno isprobavala, grijala pećnicu bez odmora, šporkavala teće i pravila kolače, a slastičarske tajne otkrila je u najpoznatijoj školi za slastičare u Splitu, privatnoj srednjoj školi Wallner - Oliva Allegra.
Nije ostala u kućnom điru, postala je pastry chef u Slatko Coffee & Pastry Boutique na Lokvama. Ona je Ivana Dodig. Samozatajna, tiha, filigranski precizna. Ne objavljuje svoje slatke kreacije na društvenim mrežama, ne snima reelove, niti pozira. Radije stoji u kuhinji, eksperimentira i pažljivo slaže svoje kolače u vitrinu. Upravo je ta vitrina postala njen izložbeni postav i razlog zbog kojeg se Splićani vraćaju.
Mnogi tamo uđu zbog kave, a vraćaju se baš zbog njenih kolača. Lista je poduža: cheesecake, tiramisu, pistacio king, Snickers, Dioklecijan, Ferrero Rocher, splitska torta, orahnjača... Sve izgleda prefino, svaki kolač se doslovno topi u ustima, i sve ima svoje mjesto, pa tako i Njih dvoje. Njih je omiljena splitska umjetnica Tisja Kljaković Braić smjestila kako i priliči, na naslovnicu ponude kolača.
Ivana je ove zime napravila i nešto što joj baš pristaje: svoju prvu Božićnu kutiju suhih kolača. Nije to industrijska kutija, niti ona na koju se samo zalijepi etiketa. Više je mali, ručno spakirani poklon djevojke koja se ne boji svakom kolačiću dodati dio sebe.
U njoj se nalazi pet vrsta domaćih suhih kolačića, ali svaki je tu s razlogom. Jagodice su upravo onakve kakve je radila njezina mama, linzeri podsjećaju na bakinu kuhinju, a čoko keksići su oni koje djeca uvijek pronađu prva. Dodala je i pistacio raspucance, slasticu koja je već dvije godine globalni božićni hit, te lješnjak gnijezda - mala, ali savršeno hrskava.
Sve je izrađeno u malim količinama, nježno složeno i ručno pakirano, taman da stane pod bor i da onom tko voli slatko izmamite onaj mmmm... uzdah.
Naravno, uz kutiju suhih kolača možete naručiti orahnjaču i cheesecake tortu, laganu, kremastu s diskretnim božićnim ukrasima. Samo znajte da Ivana svaku tortu i kolačić radi ručno, pa rezervirajte svoje slatko na vrijeme.
Da ne bi ostali bez svoje božićne kutije kolača, već danas pa sve do Badnjaka možete zvati i rezervirati slatki paketić na broj 021 585 100 ili preko WhatsAppa +385 91 603 4899.
Slatko Coffe & Pastry Boutique je u Kranjčevićevoj 45 (u prizemlju hotela Dioklecijan Hotel & Residence) ima garažu za parking, a ako naručite minimalno 2 kutije, čak ne morate dolaziti jer je gratis dostava. Vrijedi samo za Split.
A možda bi ipak bilo bolje da dođete, upoznate Ivanu i probate još koji kolač.