Foto: Milan Šabić NAMFLEG U CENTRU SPLITA: Ovo je posebna trgovina, svi dijelovi nakita su ručno izrađeni od strane visokokvalificiranih majstora

NAMFLEG U CENTRU SPLITA: Ovo je posebna trgovina, svi dijelovi nakita su ručno izrađeni od strane visokokvalificiranih majstora

Radi se o nakitu rađenom od emajla, a naš brend nastavlja tradiciju egipatskih i bizantskih umjetnika iz radionice Carla Fabergea - kažu Milka Krce i Ivana Labetić

Posjetili smo splitsku trgovinu nakita 'Namfleg', smještenu u samom srcu grada između Pjace i Voćnog trga, a čija posebnost se krije u načinu izrade ovih jedinstvenih bezvremenskih komada.

- Radi se o nakitu rađenom od emajla, a naš brend nastavlja tradiciju egipatskih i bizantskih umjetnika iz radionice Carla Fabergea. Baš kao što je bilo prije 140 godina, svi dijelovi nakita su ručno izrađeni od strane visokokvalificiranih majstora - pričaju nam voditeljice poslovanja Milka Krce i Ivana Labetić, koje su nas ugostile u trgovini i pojasnile nam tehniku izrade.

- Rad na svakom komadu započinje crtanjem skice inspirirane remek-djelima svjetske umjetnosti. Uz izradu crteža izrađuje se voštani model, koji će biti prototip proizvoda. Njegova osnova može biti srebro i 18 karatna pozlata. Od minerala i poludragog kamenja radi se smjesa emajla kojom se ukrašavaju komadi, a potom se svaki stavlja u peć za pečenje na 800 °C. Završni korak je poliranje do finalnog proizvoda, a zanimljivost ta što kupci kod nas u trgovini mogu vidjeti dijelove procesa izrade.

Svaki Namfleg komad može se ponosno proglasiti jedinstvenim zbog prirodnih materijala i proizvodne tehnologije temeljene na 100% ručnom radu.

- U razgovoru s našim vrhunskim zlatarima i majstorima nakita dobila sam povratnu informaciju da se radi o izuzetno kvalitetnom nakitu, a kojem je cijena pristupačna. U to sam se uvjerila, jer nam kupci šalju sjajne povratne informacije i recenzije - pojašnjava nam Krce kojoj je žali samo zbog činjenice što su ih stranci prvi prepoznali. 

- Željeli bismo da je obratno. Voljeli bismo da su Splićani ti koji kod nas kupuju i da opstane jedan lijepi dućan u centru grada, u kojem mogu kupiti jedinstveni komad nakita. Rijetki smo koji radimo tijekom cijele godine, trudimo i nije lako, ali baš zato želimo privući Splićane. Želimo da nam jezgra grada i ova naša ulica živi 365 dana u godini.

Tražite poklon za Valentinovo? Mi smo posjetili pravu adresu.

- Pripremili smo asortiman koji je izrađen s motivima srca, a koji je na akciji od 30 posto popusta. Uz lančiće, u ovo doba godine, definitivno su tražena prstenja. Svaki od naših komada nakita može biti prigodan poklon za sve prilike, a pogotovo za ovaj poseban dan u godini. Naš nakit ne poznaje dobnu granicu, samo je stvar ukusa, odnosno sviđa li vam se ili ne - zaključile su Milka i Ivana koje su nam otkrile i vrijednost 'Namfleg' komada. 

- Najskuplji artikli su nam satovi, čiji su mehanizam švicarske proizvodnje, a remenja od krokodilske kože. Ipak, najveća vrijednost leži u načinu izrade mozaika. Najskuplji sat je 10 tisuća kuna, a najniža cijena je oko 3,5 tisuće kuna. U asortimanu nudimo naušnice, ogrlice i prstenje, a cijene se kreću od 350 kuna do 1600 kuna. Svaki naš kupac dobiva certifikat o originalnosti i autentičnosti proizvoda.

Dodajmo još da se radi o jedinstvenom nakitu u Hrvatskoj kojeg, barem za sada, možete kupiti samo u Splitu.

- Od lipnja smo na hrvatskom tržištu, a postoji mogućnost da ćemo uskoro otvoriti dućan u Dubrovniku. Naime, politika firme nalaže da se poslovnice mogu otvoriti samo u turističkim mjestima i to će nam biti glavna nit vodilja u širenju poslovanja - zaključile su.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare