Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ne propustite XIV. Burnumske Ide: Nastupaju 4 Tenora i Metaklapa!
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Ne propustite XIV. Burnumske Ide: Nastupaju 4 Tenora i Metaklapa!

Glazbeno-scenska manifestacija održat će se 12. kolovoza

U Burnumu, jedinom očuvanom rimskom vojnom amfiteatru u Hrvatskoj, smještenom na području Nacionalnog parka 'Krka' u Ivoševcima kod Kistanja i ove će se godine održati Burnumske Ide. NP 'Krka' organizira ovu glazbeno-scensku manifestaciju koja oživljava običaje iz doba kada su Rimljani vladali ovim prostorom, a u noći punog mjeseca očekuju vas nastupi Metaklape i 4 Tenora. Moći ćete i razgledati vojnu opremu, upoznati običaje i zanate iz staroga Rima te uživati u ponudi tradicionalnog sajma. Bogati program XIV. Burnumskih Ida zakazan je za petak, 12. kolovoza od 21 sat pa ne propustite posjetiti ovu jedinstvenu manifestaciju!

Ove godine Burnumske Ide održavaju se pod sloganom 'Valetudo bonum optimum', odnosno 'Zdravlje je najveće dobro', a danas je ta stara poslovica aktualnija nego ikada. Ako želite doživjeti slavnu prošlost Rimskog Carstva i prisustvovati tradicionalnoj rimskoj svečanosti punog mjeseca, rezervirajte 12. kolovoza za posjet Burnumu!


Pod rasplesanim zvjezdanim nebom Burnuma u glazbenom programu manifestacije nastupit će članovi Metaklape, koja tradicionalnu klapsku pjesmu spaja s heavy metal glazbom, i 4 Tenora, dojmljiva klapa snažnog izričaja, na čijem su repertoaru poznate arije, kancone i evergreeni.

- Burnumske Ide obogatit će tradicionalni sajamski program ispred amfiteatra, koji će početi u 20 sati. Osim što će upoznati običaje iz vremena staroga Rima i onodobne zanate, posjetitelji će moći pogledati i vojnu opremu izloženu u rimskom vojnom šatoru ispred amfiteatra. Pridružite nam se i ove godine u noći punog mjeseca! – poručuju iz Nacionalnog parka 'Krka'.

Nacionalni park 'Krka' ovu manifestaciju organizira od 2011. godine, a svake godine privuče veliki broj posjetitelja. Termin 'ide' izvorno se odnosio na dane punog mjeseca, koje su Rimljani smatrali povoljnima za organiziranje svečanosti i proslava pa se pod vedrim kolovoškim nebom svake godine rekonstruira povijest ovog kraja u rimsko doba, prikazivanjem života i običaja civilnog pučanstva, ali i nezaobilaznih elemenata legionarskih vještina, upotpunjenim različitim umjetničkim formama koje svoje korijene i tematiku vuku iz toga vremena.

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje. 

Za sve novosti pratite Facebook i Instagram Nacionalnog parka Krka, a sve informacije o eventu pratite ovdje

Vaša reakcija na temu