Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Neka vas zavedu okusi Šibensko-kninske županije na Danima otvorenih kušaonica!
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Neka vas zavedu okusi Šibensko-kninske županije na Danima otvorenih kušaonica!

Imate priliku obići petnaestak vinarija i isprobati veliki broj različitih vrsta vina, kao i rakija, likera pa čak i maslinovog ulja

Manifestacija 'Dani otvorenih kušaonica' prošle se godine pokazala kao pun pogodak pa je Turistička zajednica Šibensko-kninske županije odlučila ponovno omogućiti svim gurmanima da 13. i 14. svibnja uživaju u nenadmašnim okusima šibenskog i kninskog kraja. Bilo da ste strastveni ljubitelj babića, debita, maraštine ili općenito vinske kapljice, ovo je idealna prilika da upoznate sve domaće proizvođače jer imate priliku obići petnaestak vinarija i isprobati veliki broj različitih vrsta vina, kao i rakija, likera pa čak i maslinovog ulja.

Dnevna ulaznica može se kupiti po cijeni od 150 kuna, dok ulaznica za dva dana košta 250 kuna. Ulaznice možete nabaviti preko agencija Šibenik Plus i MagTours, a linkove pronađite na web stranicama Visit Dalmatia Šibenik. Svi posjetitelji manifestacije dobit će mapu područja s označenim kušaonicama i važnim informacijama.

Kušati vina možete na dvije rute, na plavoj i zelenoj. Na plavoj ruti obilaze se vinarije na području Pirovca, Tisnog, Vodica, Jadrtovca te Primoštena, dok se zelenom rutom obilazi unutrašnjost županije od Skradina, Plastova, Drniša, Oklaja, Razvođa do Knina.

Najbrži kupci ulaznica bit će nagrađeni besplatnim prijevozom mini busom da se mogu potpuno prepustiti uživanju. 

- Različitost klime, reljefa i kvalitete zemlje daje mogućnosti za uzgoj različitih sorti vinove loze. Na ovom relativno malom području uzgajaju se i babić i debit. Blizina mora koja babiću daje snagu i na škrtom tlu, samo nekoliko kilometara u zaleđu postaje dublje tlo koje uz hladnije noći odgovara debitu. Preferirate li autohtone ili internacionalne sorte, suha vina ili slatke prošeke, raritetne pjenušce od babića ili maraštine, opole od lasine ili plavine, ovdje sigurno možete pronaći svog favorita ili otkriti nekog novog - poručuju iz Turističke zajednice Šibensko-kninske županije.

Zabilježite datume 13. i 14. svibnja u svojim kalendarima i dođite na putovanje okusima Šibensko-kninske županije! 

Svoje karte možete kupiti ovdje, a više informacija o eventu redovito pratite na Facebook ili Instagram stranicama Turističke zajednice Šibensko-kninske županije.

Vaša reakcija na temu