Nela Sisarić: Nezavisna i institucionalna kultura trebaju biti ravnopravni partneri

Nela Sisarić: Nezavisna i institucionalna kultura trebaju biti ravnopravni partneri

Nadam se da će obnova Doma mladih biti ključan faktor u prijavi za Europsku prijestolnicu kulture

Kreativna direktorica IKS festivala Nela Sisarić ističe da stav u vezi prijave Splita za Europsku prijestolnicu kulture mora u ovom trenutku biti optimističan.

- Posebice će mi biti drago ako će obnova Doma mladih biti ključan faktor u prijavi, uz koncertnu dvoranu u Tončićevoj - naglašava.

Prije svega nada se da će nezavisna i institucionalna kultura biti ravnopravni partneri u prijavi i da će sveukupna kulturna realnost u Splitu stasati u zdravu zajednicu.

- A da su i moji kolege optimistični u vezi ove prijave svjedoči i  Inicijativa 2 posto za nezavisnu scenu koja zapravo operacionalizira prijavu na EPK s kojom je neformalna inicijativa Platforma Doma mladih predložila promjene kroz simboličan postotak u proračunu za godine koje slijede - dodala je.

Inicijativa se, pojašnjava, ne veže samo za Platformu Doma mladih jer je u Splitu puno veći broj udruga koje djeluju na nezavisnoj sceni profesionalno i s dugogodišnjim iskustvom.

- U konačnici i sami predstavnici Vijeća u kulturi, dakle struka koja taj iznos distribuira, u nekoliko su navrata javno izrazili zabrinutost za budžet s kojim raspolažu s obzirom na broj prijavitelja i programa - prisnažila je.

Dosta toga, napominje, bi trebalo promijeniti, iako, priznaje, pozitivni pomaci u kulturi zadnjih godina ne izostaju.

- Osobno iz sveg srca želim našem kreativnom timu traženi mir za kreaciju, ugodan rad i u konačnici da nam donesu pobjedu i uspjeh, jer zbilja mislim da naš grad to zaslužuje. Dakle, pozitivna sam i optimistična, kao i uvijek - zaključila je Sisarić.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(1403, "");
Pregledaj komentare