Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press NI KIŠA IH NE MOŽE OMESTI Ovog petka i subote u Splitu samo urbano: Počinje xSTatic!

NI KIŠA IH NE MOŽE OMESTI Ovog petka i subote u Splitu samo urbano: Počinje xSTatic!

Iako se dio programa zbog lošijeg vremena prebacuje u Dom mladih – sve je spremno za 11. xSTatic Festival!

Jedan od najjačih međunarodnih festivala hip-hop kulture i ekstremnih sportova, održat će se u petak i subotu na Gripama i u Domu mladih, uz bogat program pun umjetnosti, glazbe i adrenalina!

Unatoč kišnim prognozama, festival će se u potpunosti održati s tim da će se većina aktivnosti preseliti u prostore Doma mladih, čime će se osigurati kontinuitet programa i sjajna atmosfera!

Ono što zasigurno većim dijelom ostaje na ŠC Gripe je graffiti dio festivala, a zidove će bojat gotovo 50, što stranih, što domaćih graffiti umjetnika.

Skate contesti održat će se u prostorima Doma mladih, a natjecanja u basketu, koja startaju u petak od 13 sati, odvijat će se u pomoćnoj dvorani KK Split s mogućnošću prebacivanja na vanjske terene u subotu, ukoliko vrijeme dozvoli.


Glazbeni program festivala se također prebacuje u prostore Doma, a ove će godine ponuditi vrhunski presjek regionalne hip-hop scene. Koncerti sutra počinju od 20h, a nastupit će Bepo Gamulin, Hram, Frenkie, Kontra i Indigo i M.O.R.T., dok će u subotu, 5. listopada, mikrofone preuzeti Podrumatik, Krešo i Žuvi, Stillness i Marčelo.


Nakon koncertnog dijela, program se nastavlja i na afterpartyjima u Kocki uz DJ setove i open mic sesije, kada će publika imati priliku uživati u zvucima DJ Odieja, DJ Phat Phillieja, TiboraBobsija, Hope, dviju predstavnica She Raps međunarodnog projekta, Darie i RamoneKexerova izložba 'Graffiti u minijaturama' koja prikazuje minijaturne ulične scene stvarnih i fiktivnih lokacija, moć će se razgledati u sigurnom prostoru Ulice i Domu, pored Skate Parka.

Izložba je prodajnog karaktera, a posjetitelji će imati priliku kupiti odabrane radove.

Jedna lijepa novost koja je definitivno pokazala kako je xSTatic festival duboko cijenjen u ovim krugovima, je suradnja sa svjetski poznatim brandom sprejeva iz koje je proizašla linija limited edition sprejeva povodom xSTatica.

Ulaz na sve događaje i koncerte je besplatan, a bogata ponuda hrane u sklopu Food Courta će biti dostupna oba dana festivala. Sve dodatne informacije i detalje pratite na društvenim mrežama festivala xSTatic festivala.

Vaša reakcija na temu