Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Instagram NIKOLINA PIŠEK: Zahvaljujem svima koji su dolazili na moj profil i ostavljali mrzilačke ili šovinističke komentare ili poruke

NIKOLINA PIŠEK: Zahvaljujem svima koji su dolazili na moj profil i ostavljali mrzilačke ili šovinističke komentare ili poruke

'Nitko ne bi trebao trpjeti uvrede vezane za nacionalnost ili porijeklo, niti bi ijedna žena trebala iskusiti mizogino šovinističko vrijeđanje kao što ja doživljavam ovih dana', poručila je

Nikolina Pišek Ristović na Instagramu je, nakon svega što joj se ovoga ljeta izdogađalo u Dalmaciji, zahvalila svima koji su imali potrebu mrzilački i šovinistički je napadati.

Evo njezine objave:

'Samo želim reći jedno... Zahvaljujem svima koji su ovih dana dolazili na moj profil i ostavljali mrzilačke ili šovinističke komentare ili poruke. Isto tako sam duboko zahvalna svima koji to pravim imenom ili pod lažnim profilima čine i dan danas u komentarima tekstova koji su, potaknuti ne mojom dubokom željom za eksponiranošću, već akutnom situacijom, činili isto - sijali mrzilačke komentare.

Zašto sam zahvalna?

Zato što ste upravo vi, sijači mržnje, ogledalo segmenta društva koje moramo mijenjati da bi naša djeca imala šansu živjeti u boljem svijetu.

Nitko ne bi trebao trpjeti uvrede vezane za nacionalnost ili porijeklo, niti bi ijedna žena trebala iskusiti mizogino šovinističko vrijeđanje kao što ja doživljavam ovih dana.

A mogla sam samo klimnuti glavom, i reći, neka, dobro je...

Jer sam tako učinila nebrojeno puno puta.

Više neću.

Jer ovo nisu samo izolirani incidenti upućeni samo meni.

Nego nebrojenim ženama u svakodnevnim životnim situacijama.

Jer, ako to opet, po tisućiti put uradim i prešutim, dajem za pravo bilo kojem muškarcu da vrijedja i mizogino i seksistički napada bilo koju žensku osobu, bilo čiju majku, kćer, sestru ili prijateljicu.

Pa i od napadača samih'.


Vaša reakcija na temu