Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Niste dobili poticaje za kupnju električnih vozila? Jedan proizvođač vam daje 10.000 kn tvorničke subvencije!
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Niste dobili poticaje za kupnju električnih vozila? Jedan proizvođač vam daje 10.000 kn tvorničke subvencije!

Rezervacije se vrše do 4. srpnja

Iako je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za građane i tvrtke osigurao čak 103,3 milijuna kuna poticaja, razgrabljeni su u manje od sat vremena - priopćili su iz Fonda.

Ne čudi to s obzirom na to da posljednjih godina rapidno raste potražnja za električnim vozilima u Europi, a sve više i u Hrvatskoj. Brojni ljubitelji 'strujića' pripremali su se od početka godine za ovogodišnje poticaje, no mnogi su bez njih ostali.

Ipak, za sve one koji su ove godine aplicirali državne poticaje, a nisu dobili sredstva - imamo odlične vijesti;

Naime, talijanski proizvođač električnih vozila marke XEV koji je nedavno ušao i na hrvatsko tržište, odlučio je da će svima koji su ove godine aplicirali na državne poticaje, a nisu prošli natječaj Fonda, dati dodatnu tvorničku subvenciju u iznosu od čak 10.000 kuna!

Za neke će to biti i veći iznos nego što bi ga možda dobili na natječaju, a sve što trebate napraviti da dobijete XEV subvenciju, da napravite rezervaciju njihovog modela YOYO ili KITTY, zaključno do ponedjeljka, 4. srpnja, putem email adrese moto@prizmic.hr ili na https://moto.prizmic.hr/xev-yoyo/.


Inače, XEV je inovativna talijanska tvrtka koja je krenula kao startup, financirala se putem crowdfundinga i danas ima gotovo 50.000 prodanih vozila po Europi. Njihova posebnost je u karakterističnom dizajnu koji nastaje u tehnologiji 3D printera, čime je postao prvi takav 'isprintani' automobil na svijetu. Njihov revolucionarni sistem zamjene baterija - bez punjenja u doslovno par minuta, osvojio je talijansko tržište u suradnji s naftnom kompanijom ENI i Magneti Marellijem, koji je zadužen za servis i održavanje njihovih vozila. 

Naravno, YOYO i KITTY se mogu puniti i na javnim punionicama ili kućnoj utičnici kao i ostala električna vozila, a domet im je s jednim punjenjem do 150 kilometara. Ovi električni dvosjedi imaju klimu, Bluetooth, USB, električne podizače stakala, panoramsko staklo na krovu, alarme, sistem otvaranja i pokretanja vozila bez ključa te su idealni za gradsku vožnju.

Osobno ih možete isprobati u salonima Prizmić moto u Splitu (Osječka 11) i Karić automobili u Zagrebu (Andrije Žaje 5).


Vaša reakcija na temu