Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Noć muzeja u Solinu, provjerite program

Noć muzeja u Solinu, provjerite program

Za svakog po nešto

I ove godine, u sklopu manifestacije Noć muzeja u Solinu je pripremljen bogat i raznolik program koji će se odvijati na različitim lokacijama.  Tko će sve sudjelovati i svoja vrata u večernjim satima petka otvoriti zainteresiranim posjetiteljima, možete pogledati u nastavku:

Javna ustanova u kulturi Zvonimir

18.00-19.00 - Dječji program -Izložba učeničkih radova: OŠ don Lovre Katić Solin, OŠ Vjekoslava Paraća Solin, OŠ kraljice Jelene Solin, OŠ kralja Zvonimira Solin, OŠ Manuš Split, OŠ Plokite Split, NKG 'Don Frane Bulić' Split

19.30-23.00 - Izložba - Ivan Mirković (1893.-1988.) - Izložba s razlogom - povodom 130. obljetnice rođenja

20.00-23.00 - Izložba - Vjekoslav Parać - Nove akvizicije

20.30-21.30 - Koncert - Večer talijanskih canzona i evergreena, solisti: Nera Gojanović, Vladimir Garić, uz klavir: Gordana Pavić

Arheološki muzej u Splitu - Priručna zbirka i arheološki lokalitet Salona

Na prostoru arheološkog lokaliteta Salona odvit će se igrano-dokumentarna predstava 'Šetnja s don Franom' (stručno vodstvo kroz Salonu) koja dočarava lik i vrijeme don Frane Bulića. 'Šetnjom' ćete doznati brojne zgode i nezgode s kojima se don Frane suočio tijekom istraživanja Salone, a uz to ćete upoznati arheološki lokalitet i kulturnu baštinu antičke Salone.

17.00-18.00 - Otvaranje zapadnog ulaza u Salonu

18.30-19.15 - Otkrivanje biste danskog arhitekta i počasnog građanina Solina Ejnara Dyggvea

19.30-21.15 - Igrano-dokumentarna predstava 'Šetnja s don Franom'

Arheološki muzej organizira besplatan prijevoz autobusom do antičke Salone (polazak u 18 sati ispred glavnog ulaza Muzeja, povratak u 21.30 sati).

Posjetitelje Salone očekuju topli napitci i slastice, a muzejske publikacije prodavat će se po umanjenoj cijeni.

Gašpina mlinica

18.00-21.00 - U sklopu Noći muzeja u Gašpinoj mlinici održat će se manifestacija 'Vratimo život mlinici' koju organizira TZ grada Solina s udrugom Solinjani i novim koncesionarom Gašpine mlinice (OPG Marušić). Manifestacijom se želi prikazati kako je izgledao život u mlinici u stara vremena kroz odjeću, hranu i izložene artefakte te vođeni obilazak mlinice.

Posjetitelji će moći besplatno kušati tradicionalnu dalmatinsku hranu (fritule, pršut, sir) te uz topli čaj uživati u nastupu Ivana Rapića na gitari.

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata

17.00-24.00 - Svoja vrata u Noći muzeja posjetiteljima će otvoriti Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata sa svojom impresivnom Zbirkom eksponata iz Domovinskog rata koja se nalazi u Zvonimirovoj 121 (preko puta Gradske knjižnice Solin).

Kulturni centar 'Don Frane Bulić' Vranjic

18.30 - Otvaranje izložbe 'Otvorili smo škrinje i konobe naših predaka' 

Vaša reakcija na temu