Nova destinacija Srednjeg Dunava oduševila Zagrepčane

Nova destinacija Srednjeg Dunava oduševila Zagrepčane

Najbolja vina, sjajne delicije, vrhunska glazba, urbani festivali i aktivan odmor, tek su dio bogate turističke ponude

Sve ljepote, raskoš i atrakcije regije Srednjeg Dunava predstavljene su na Festivalu Dunava u zagrebačkom kinu Europa. Za sve je građane promovirana gastronomska ponuda, vinari, turistički sadržaji, urbane i kulturne manifestacije hrvatskog i vojvođanskog Podunavlja praćene zvukom gajdi te fantastičnim nastupima pjevačice Zrinke Posavec, repera Kandžije i Podium Brass Quinteta s repertoarom zvukova Dunava.

Dio je to projekta 'Central Danube Tour - jačanje turističkog razvoja u prekograničnoj regiji Dunava', koji se sufinancira iz INTERREG IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska - Srbija 2014. - 2020. Vodeći partner je JU Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije uz županijske institucije i partnere Grad Ilok i Autonomnu pokrajinu Vojvodine te Dunavski centar za kompetenciju. 

- Ideja za ovaj projekt nastala je prema sličnom prekograničnom turističkom projektu na granici Italije, Slovenije i Austrije. Prema njihovim sjajnim iskustvima pokrenuto je stvaranje nove jedinstvene destinacije Srednjeg Dunava - istaknula je Ivana Jurić, direktorica Turističke zajednice Osječko-baranjske županije. 

Da interes za destinaciju Srednji Dunav postoji, pokazali su i brojni posjetitelji u kinu Europa, kao i na dosadašnjim predstavljanjima ovog projekta na europskim sajmovima. 

- Svake godine 100 tisuća Slavonaca ode na odmor na Jadran i u Zagreb. Želimo da i kod nas ujesen i zimi dođe 100 tisuća turista iz ostatka Hrvatske - rekao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić, dodajući kako se gastronomska i vinska ponuda destinacije može sjajno nadopuniti s cruisingom te plažama Dunava.

Najbolja vina, sjajne delicije, vrhunska glazba, urbani festivali i aktivan odmor, tek su dio bogate turističke ponude koju krije destinacija Srednji Dunav, a zahvaljujući ovom projektu sažeta je u devet različitih turističkih paketa koji obuhvaćaju etnografsku, kulturnu i gastronomsku ponudu te biciklističke rute s naglaskom na okuse i mirise Dunava.


Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14