Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NOVA FOTOGALERIJA Svečana obnova predstave 'Judita' u koprodukciji UMAS-a i GKL-a Split
Kultura Piše: Dalmatinski portal

NOVA FOTOGALERIJA Svečana obnova predstave 'Judita' u koprodukciji UMAS-a i GKL-a Split

Djelić atmosfere donosimo u fotogaleriji Jelene Popić

U Meštrovićevim Crikvinama - Kaštilcu sinoć je upriličena obnova predstave 'Judita' u koprodukciji Umjetničke akademije u Splitu i Gradskog kazališta lutaka Split. Režiju, dramatizaciju i adaptaciju uprizorenja znamenitog epa Marka Marulića 'Judita' potpisuje glumica i profesorica Bruna Bebić, a u realizaciji i stvaranju predstave veliki doprinos daje Gradsko kazalište lutaka Split i nastavnik doc. art. Jure Radnić kao jedan od autora. Nakon nastanka predstave u 2021. godini, kada se predstavom obilježavalo 500. obljetnicu prvotiska 'Judite', sada je obnovljena u sklopu obilježivanja Godine Marka Marulića. Kazališno uprizorenje nastalo je uz potporu Ministarstva kulture i medija.

Sinoćnjom svečanom obnovom predstava se pridružila i proslavi obljetnice 50 godina Sveučilišta u Splitu te programu Festivala održivosti kojeg u suradnji sa Sveučilištem Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku organizira Sveučilište u Splitu.

Predstavu je u prekrasnom ambijentu Meštrovićevih Crikvina izvodilo osamnaest mladih glumaca (studenti i alumni Odsjeka za glumu UMAS, uz nekoliko kolega studenata ADU u Zagrebu) i dvoje glazbenika.

Djelić atmosfere donosimo u fotogaleriji Jelene Popić.

Vaša reakcija na temu