Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Nova prigodna kovanica od dva eura
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Nova prigodna kovanica od dva eura

'Stari grad Varaždin' u blister pakiranju

Prigodne kovanice od dva eura posebno su dizajnirane kovanice koje izdaju zemlje eurozone kako bi obilježile povijesne događaje ili skrenule pozornost na kulturne elemente koji su aktualni za tu zemlju. 

Zaštitna obilježja, tehničke značajke i zajednička strana prigodnih kovanica jednake su onima 'običnih' kovanica od dva eura. Ono što ih čini posebnim jest prigodni motiv na nacionalnoj strani. 

Hrvatska narodna banka izdala je 2. srpnja prigodnu kovanicu od dva eura u sklopu serije 'Hrvatski gradovi', s prigodnim motivima koji predstavljaju znamenitu građevinu u Varaždinu, bogatoga povijesnoga i kulturološkoga značenja za Republiku Hrvatsku, čiji je prikaz bio jedan od osnovnih motiva na naličju novčanice od pet kuna.

Kovanica je otkovana u Hrvatskoj kovnici novca te je izdana u količini od 200.000 komada. 


Autor likovnog rješenja nacionalne strane jest Stjepan Divković, akademski kipar. 

Prigodne kovanice od dva eura 'Stari grad Varaždin' u blister pakiranju moguće je nabaviti putem web trgovine Hrvatske kovnice novca uz ograničenje od najviše deset (10) blister pakiranja po jednoj transakciji/osobi.

Vaša reakcija na temu