Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Novi CD 'Galeria & friends'

Novi CD 'Galeria & friends'

Jan Ivelić i Miro Alduk desetljećima su na sceni

Zamislite prohladnu zimsku noć, toplo piće, ugodno društvo i velika glazbena imena dalmatinske pop glazbe zajedno. Obožavatelji ove vrste glazbe rekli bi kako je riječ o pravoj glazbenoj čaroliji, a čaroliju su u stvarnost s CD-om 'Galeria & friends' pretvorili članovi benda Galeria duetima s poznatim pjevačkim imenima. 

Jan Ivelić i Miro Alduk desetljećima su na sceni, ali su i poznati članovi benda Galeria. 

- Novi CD imao je uvertiru i inspiraciju još 2011. godine s prvim albumom na kojem su dueti s Tedijem Spalatom 'Uvik jubavi je malo' i 'Izgubljenu rič' s Oliverom. Taj je album bio izvrsno prihvaćen od publike. Zatim se svatko od nas bavio svojim poslom, ja sam svirao s Oliverovim Dupinima, Miro s Dalmatinom... - prisjeća se Jan Ivelić. 

Sve do vremena pandemije koje nas je prisililo na izolaciju i ono toliko omraženo 'novo normalno' doba. Iako je bilo novo i za sve  neočekivano, glazbenici nisu očajavali već su izolaciju pretvorili u inspiraciju te se ponovno obnovila ideja o novom CD-u s duetima. 

- Da nije bilo pandemije ne bi bilo ni ovoga CD-a, vidjeli smo da nema smisla sjediti doma, bez svirki i koncerata. Malo po malo stvarali smo pjesme i svaka od njih pronalazila je put do svoga pjevača - kaže Miro Alduk.

Tako se na ovom CD-u izmjenjuju popularni hitovi 'Plaćenik' s Goranom Karanom, 'Ljubav mog ditinjstva' s Alenom Nižetićem,  'Slikar' je bio po guštu Giulianu, a pjesma 'Pod luminom'  Hariju Rončeviću. Duet  'Bez dišpeta' smiljen je s Petrom Dragojevićem, 'Sve je bio san' s Alenom Nižetićem, 'Tvoj svijet' s Ivom Jagnjićem, 'Da mi se predati' s Petrom Dragojevićem, 'Ispod pokrivača' s Tedijem Spalatom te 'Dvoje sretnih ljudi' s Dadom Topićem

Dueti su bili pravi izazov za pjevače, ali i za dvojicu glazbenika Jana Ivelića i Mira Alduka zato je od ideje do CD-a sve bilo lako: okupiti sjajna pjevačka imena u splitskom studiju 'Propeler'. 

- Svaki od njih je dao svoj timbar svojoj pjesmi tako da smo na kraju od srca zahvalni našim prijateljima na suradnji i doista smo svi prezadovoljni. Kako nam se čini i reakcije publike su izvrsne, a to nam uvijek najviše znači, jer sve što radimo, radimo za one koji nas slušaju - kaže Ivelić.

CD s duetima poznatih pjevača lansiran je iz 'Scardone' upravo u najljepše božićno doba godine kad svatko od nas mašta o svojim željama i priželjkuje neku svoju čaroliju. Možda je baš CD s duetima 'Galeria & friends' glazbena čarolija s početka naše priče 'zimska, prohladna noć, toplo piće...' i  čarolija koja ne nestaje već ostaje. U fonotekama i srcima.


Vaša reakcija na temu