Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NOVI IZAZOVI Ivan Plazibat odlazi s mjesta ravnatelja Drame

NOVI IZAZOVI Ivan Plazibat odlazi s mjesta ravnatelja Drame

Od siječnja iduće godine preuzet će je Ivan Penović

Ivan Plazibat, ravnatelj Drame splitskog HNK, odlazi s te pozicije. Ostat će sigurno još do sredine srpnja, a sa splitskim teatrom raskinut će sporazumno ugovor. Plazibat je jedan od najboljih mladih redatelja, iza kojeg je niz nagrađenih predstava. Sada odlazi u nove karijerne izazove. Slovio je kao jedan od najbližih suradnika intendanta Vicka Bilandžića i ne odlazi zauvijek iz teatra. 

Umjesto Plazibata stiže hrvatski dramatičar i redatelj Ivan Penović. Kako doznajemo, predstavit će se ansamblu sutra, ali na funkciju će od siječnja. 

Drame potresaju splitski teatar posljednjih mjeseci, kolektivnu ostavku je podnijelo Kazališno vijeće izabrano u ime Grada, prethodno je s mjesta ravnateljice Opere otišla Ivana Srbljan, nezadovoljan odnosom s intendantom je i šef Baleta Pedro Carniera. Iz kazališta su od zvučnijih imena otišli nacionalni operni prvak Ivica Čikeš i producent Jasen Boko. Splitska vlast stoji iza intendanta.

Vaša reakcija na temu