Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović NOVINARI PORTALA ZAPALILI PRVU SVIJEĆU 'Gastroadvent je jedna od najljepših priča u ovo vrijeme'

NOVINARI PORTALA ZAPALILI PRVU SVIJEĆU 'Gastroadvent je jedna od najljepših priča u ovo vrijeme'

Jedinstvena manifestacija održava se deset godina zaredom, a idejna začetnica Olja Martinić povezala je nutricionizam, gastronomiju i turizam

Prvu svijeću, prorokovu, onu nade i iščekivanja zapalili su na vijencu Gastroadventa novinari portala uz župana Blaženka Bobana, predsjednika Gradskog vijeća Igora Stanišića te čelnike lokalnih turističkih zajednica, Alijane Vukšić i Joška Stelle. Posebna je čar vijenac od bračkog kamena kojega su izradili učenici Kamenoklesarske škole iz Pučišća.

Jedinstvena manifestacija održava se deset godina zaredom, a idejna začetnica Olja Martinić povezala je nutricionizam, gastronomiju i turizam, promičući mediteransku prehranu. Ovogodišnji je posvećen ružmarinu.

- Moto je 'pratite naše tragove', svi ostavljamo naš trag u promicanju mediteranske kuhinje. Ružmarin je namirnica koja miriše i na more i na borove i donosi poseban dašak u naše domove, znanstveno je potvrđen kao najsnažniji antioksidans - kazala je među ostalim Martinić, posebno se zahvaljujući medijima koji su promicali ovu priču.

Lijepe riječi uputili su Vukšić i Stella, naglašavajući važnost Gastroadventa, a prva žena splitske Turističke zajednice posebno je apostrofirala povezanost učenika i sve brojnijih sudionika manifestacije koja daje snažan doprinos turizmu i promicanju baštine.

Župan je istaknuo kako mu je posebno drago što su motiv jubilarnog Gastroadventa ružmarin i brački kamen.

- Možemo li sebi predočiti kako bi grad i svijet izgledao bez bračkog kamena? To je znoj i muka dalmatinskog čovjeka koji je ispleo svoju budućnost kroz taj vijenac od kamena - kazao je Boban.

Najavio je ovom prigodom i ulaganje od milijun kuna u Kamenoklesarsku školu.

Stanišić je pak Gastroadvent ocijenio jednom od najljepših priča u ovo vrijeme.

Okupljene su, dodajmo, pozdravili ravnateljica ponosne bračke škole te splitske Ugostiteljske, Tamara Plastić i Ivo Bilić, kao i mentorica Andrea Bilandžić.

Vaša reakcija na temu