Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NOVO GLUMAČKO LICE Upoznajte Splićanku koja je utjelovila lik Une

NOVO GLUMAČKO LICE Upoznajte Splićanku koja je utjelovila lik Une

Razgovarali smo s Marijom Klanac - glumicom popularne serije Nove TV

S dramskom serijom 'U dobru i zlu', koja je prošlog ponedjeljka osvanula na malim ekranima, domaća javnost upoznala je neka nova lica. Jedno od njih je mlada Splićanka Marija Klanac. Njen lik je Una Praljak, kći jedinica Joce Praljka, kojeg igra Enes Vejzović. Zaljubljuje se u brata svog dugogodišnjeg dečka, za kojeg ni on nije znao da postoji. Naime, Una je u vezi s Jakovom kojeg glumi Toma Medvešek, no ljubav na prvi pogled dogodi joj se s Mirom, kojeg je utjelovio Ammar Mešić. Naša Anamarija odmah je krenula s 'pitanjem uglavu' - Jakov ili Krešimir?

- To vam sigurno neću otkriti, gledajte nas od ponedjeljka do petak u 21.15 sati ha,ha. Obojica imaju prednosti i mane, ne mogu se odlučiti - tajnovito će Marija, koja je poprilično različita od lika kojeg tumači.

- Una je mlada cura koja prolazi kroz, ja bih rekla tranzitni period u životu kroz koji smo svi prošli prije ili kasnije - kada se tražimo nakon fakulteta, a prolazi i kroz klasične ljubavne probleme tog uzrasta. Una je za razliku od mene rasla u jednom potpuno drugačijem miljeu, dok je Marija rasla u obiteljskom okruženju u splitskom kvartu Dobri. Postoje i sličnosti, naime, obje smo za studij izabrale glumu - otkriva nam 27-godišnjakinja.

Glumu je diplomirala 2019. na Akademiji umetnosti u Beogradu, a za vrijeme i nakon studija igrala je u predstavama Jugoslovenskog dramskog pozorišta. U svom glumačkom CV-ju može se pohvaliti i s nekoliko televizijskih i filmskih uloga. Ipak, ovo joj je prva veća uloga. 

- Imam toliko divnih uspomena koje me vežu za vrijeme studija i za moju klasu, postali smo kao obitelj. Jednako tako sam ostvarila divna prijateljstva i u poslu. Jedva čekam početak nove kazališne sezone, volim kazalište i veselim se novim predstavama. Volim ih gledati i igrati - navodi mlada glumica, koja je imala čast dijeliti kazališne daske s nekim velikim glumcima poput Mirjane Karanović, Nikole Đurička, Dragana Jovanovića, Andrije Miloševića i brojnih drugih.

Oduševljena i s odličnom ekipom glumaca s kojima dijeli set na snimanju serije u 'Dobru i zlu'.

- Atmosfera je jako dobra. Okupljena je odlična ekipa glumaca, ali i cijela ekipa koju ne vidite iza kamere. Zasad sam najviše snimala s Tanjom Smoje, Katarinom Baban, Mirnom Medaković, Enesom Vejzovićem, Ammarom Mešićem i Tomom Medvešekom, tako da sam s njima i najviše kliknula. U svakom smislu, smijeha nam ne manjka na setu - kazala je.

Marija je bila i viceprvakinja Hrvatske u gimnastici i prvakinja u judu, a trenirala je i skokove u vodu. 

- Sve to danas mi pomaže i u glumi, zahvalna sam prvenstveno na tome što imam od sporta tu odgovornost i disciplinu prema nečemu što radim i što ne odrađujem ništa čega se uhvatim nego se potpuno tome posvetim - bilo da je u pitanju gluma, režija ili predavanje u dramskom studiju - istaknula je.

Međutim, otkrila nam je jedan svoj talent koji je pomalo neobičan. Izrađuje malene brodiće od papira.

- Zvuči čudno, ali oni koji me poznaju znaju da ću dnevno barem jednoga izraditi i pokloniti onome tko je u tom trenutku tu. Znam da se sada smijete dok čitate odgovor, ali probajte uzeti jako malen komad papira pa ćete vidjeti da nije lagano - objašnjava nam Marija, a kako to izgleda pokazala je našoj Anamariji.

Pogledajte videozapis.

Vaša reakcija na temu