Na splitskoj gastronomskoj mapi smjestilo se jedno novo ime. Slastičarnica ‘Cristallo’ otvorila se u blizini parka Zvončac i prva je talijanska slastičarnica u gradu, gdje možete sjesti pojesti kolač, sladoled ili slanu deliciju. Concetta Auteri, Gianpierro Tadiotti i Danielle Feltrin, obitelj rodom sa Sicilije, u naš grad donijela je originalnu recepturu i u kratkom vremenu ovo šarmantno mjesto dobilo je svoje poklonike.
- Ovdje možemo ponuditi originalne talijanske slastice kao što su cannoli, talijanska cassata, millefoglie, tiramisu, a pravimo naše kroasane, kekse te štrudle, možemo se pohvaliti da su bolje od Austrijanaca. U ponudi imamo sladoled pravljen po originalnom talijanskom receptu, a za vegetarijance imamo okuse bez mlijeka poput limuna, trešnje i jagode. Za najmlađe tu su i razni kupovi poput špageta sladoleda, Mickey Mouse ili pak kupa Pinocchio, kojima ne mogu odoljeti i veliki. Pravimo i slana jela poput sicilijanske pizze, sendviča i arancina. Mi smo Talijani, sve pravimo po tradicionalnoj recepturi, a sve proizvodimo ovdje na licu mjesta u našoj kuhinji. Namirnice koje koristimo su svježe, sve je domaće i mislim da je to tajna naše ponude - govori nam Concetta, koja nas je dočekala pjevušeći u kuhinji.
Puna strasti i ljubavi prema svom poslu - otkrila nam je tajnu ukusnih delicija koje pripremaju.
- Morate imati strast prema onome što radite. Da biste napravili nešto dobro u kuhinji, trebate to voljeti i imati puno strpljenja dok ne dobijete savršen okus. Moja obitelj i ja preko četiri desetljeća pravimo slastice, recepti su u našoj glavi i nisu zapisani. Ako nemate ljubavi prema ovom poslu - slobodno zatvorite svoj objekt - poručuje vlasnica splitske slastičarnice.
Ona i suprug već su 40 godina vlasnici sličnog objekta u Kölnu, gdje su živjeli, a sada su u procesu prodaje poslovanja. Svoj život odlučili nastaviti u Splitu.
- Tu nam je lijepo, Split je jako sličan našoj Siciliji. Nekoliko godina smo iz Njemačke dolazili tu na ljetovanje i odlučili smo se preseliti i nastaviti svoj posao. Vjerujemo kako će se naše slastice svidjeti Splićanima koji su nas u kratkom vremenu prepoznali - zaključila je Concetta.
Sretna je jer je uspjela svoju strast prenijeti i na sina.
- Moj suprug ima 68 godina, sa svojih 17 godina u Trstu je počeo raditi sladoled i od tada je zaljubljenik u okuse i mirise te ledene omiljene nam slastice. Sinu nikada nismo nametali da se bavi ovim, rekli smo mu da proba i on se vrlo brzo zaljubio u ovaj posao. Drago nam je da će naša tradicija opstati i nakon nas - zaključila je.
U kratkom vremenu ova slastičarnica pokupila je na stotine pozitivnih recenzije, tepaju joj kako je novo omiljeno mjesto za druženje i odličnu kavu, pohvale idu i ljubaznom osoblju, baš kao i odličnoj terasi, ali i profinjenom uređenom unutarnjem klimatiziranom prostoru. Mnogi pišu kako je ovo mjestu obogatilo splitski kvart Meje, a dodali bi i Split
‘Cristallo’ je otvoren svakim danom od 7 do 23 sata, a smjestio se na adresi Dražanac 72. Ako još niste među onima koji su probali njihove delicije, prije odlaska zavirite s nama u prvu talijansku slastičarnicu. Pogledajte videozapis.
@dalmatinskiportal NOVO MJESTO U GRADU Zavirite s nama u prvu talijansku slastičarnicu u Splitu, gdje možete sjesti i uživati u delicijama Concetta Auteri, Gianpierro Tadiotti i Danielle Feltrin, obitelj rodom iz Italije, otvorila je ‘Castello’ na Zvončacu #slasticarnica #sladoledi #split #hrvatska #dalmatinskiportal original sound - Dalmatinski portal