NOVO U SPLITSKOJ KNJIŽNICI Vrijeme je za posudbu e-knjige!

NOVO U SPLITSKOJ KNJIŽNICI Vrijeme je za posudbu e-knjige!

Gradska knjižnica Marka Marulića snizila je cijenu godišnje članarine

Gradska knjižnica Marka Marulića Split u vrijeme epidemije koronavirusa uvodi posudbu e-knjige i omogućuje svojim korisnicima dostupnost čitanja i dok su fizički odjeli Knjižnice zatvoreni za korisnike. 

- Iako već neko vrijeme pripremamo uvođenje e-knjige, zbog ove situacije smo cijeli proces malo požurili. Mobilna aplikacija zove se ZaKi Book te je dostupna za besplatno preuzimanje preko online trgovina Google Play, Apple store i Microsoft store. Čitanje je tako dostupno na Android, iOs i Windows 10 uređajima. U aplikaciju se ulazi putem članskog broja i PIN-a - poručuju iz GKMM.

E-knjiga se posuđuje na rok od 21 dan, bez mogućnosti produženja i rezervacija. Član ima pravo posuditi 2 naslova odjednom, odnosno najviše 5 naslova unutar jednog kalendarskog mjeseca. Posuđeni naslovi mogu se čitati na 4 uređaja istovremeno.

- Ako nemate PIN, javite nam se putem maila: digitalizacija@gkmm.hr, pošaljite ime, prezime i broj članske iskaznice i u najkraćem roku ćemo Vam ga poslati. Na taj mail nas možete kontaktirati ako imate i neke poteškoće s posudbom. Zbog novonastale situacije i velikoga broja upita korisnika za učlanjenjem, snizili smo cijenu godišnje upisnine koja sada iznosi 50 kuna za sve kategorije članstva! - dodaju iz Knjižnice.

Članovi se upisuju online, a više detalja možete saznati na: https://www.gkmm.hr/online-upis-u-knjiznicu/ 


Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(61652, "");
Pregledaj komentare