Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NOVO U STC CENTRU & JOKER FITNESSU Motorički razvoj djece od 3 do 7 godina je prva stepenica prije ulaska u sport!
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

NOVO U STC CENTRU & JOKER FITNESSU Motorički razvoj djece od 3 do 7 godina je prva stepenica prije ulaska u sport!

Vraćanje zaboravljenim igrama

Univerzalna sportska škola za motorički razvoj djece pokrenuta je u Fitness centru Joker, a cilj joj je upoznavanje najmlađih s osnovama raznih sportova i to uz budno oko trenera kinziologa.

- Naše najmlađe sudionike očekuje mnoštvo treninga, zabave i putovanje kroz svijet atletike, nogometa, rukometa, odbojke, košarke, gimnastike, tenisa - dakle, prvi sportski koraci kroz velik izbor igara popraćenih dobrom zabavom! Razmišljajući što je djeci važno ponuditi u današnjem vremenu digitalizacije i sve zastupljenijeg sjedilačkog načina života, jednoglasno smo došli do zaključka da su nam potrebna osnovna motorička gibanja koja su jako smanjena - kaže prof. Damir Laštre, osnivač STC centra i direktor Fitness centra Joker. 

- Naša misija je potaknuti svu djecu u treningu na pravilna skakanja, provlačenja, kotrljanja, nošenja, bacanja... što su nekada u svakodnevnoj igri provodila i cjelovito se razvijala kako motorički tako kognitivno i socijalno - dodaje Laštre.

Njihov motorički program za djecu od tri do sedam godina nudi upravo to, vraćanje zaboravljenim igrama i poticanje na osnovne pokrete koji su važni za cjelokupan razvoj. Kroz osnovne dječje potrebe, igru i druženje, poticat će njihov motorički, socijalni, emocionalni te kognitivni razvoj. 

Na treninge je moguće doći jedan ili dva puta tjedno, a termini su srijedom od 10 do 11 i od 15 do 16 sati, te subotom od 10 do 11. 

- Pozivamo sve roditelje na prvi gratis trening u našem centru na prve sportske korake kako bismo zajedno gradili temelje za buduće šampione! - poručili su iz STC centra, a dodatne informacije se mogu dobiti pozivom na brojeve 091 918 5951 i 095 577 1922.



Ciljevi motoričkog programa sportske škole:

• poticanje višestranog psihosomatskog razvoja djece

• razvijanje motoričkih i funkcionalnih sposobnosti

• zadovoljenje dječje potrebe za igrom

• usvajanje i usavršavanje motoričkih znanja i dostignuća

• socijalizacija djece te upoznavanje sa sportom i trenažnim procesom

• cjeloviti razvoj djeteta kroz uvažavanje, prepoznavanje i poticanje individualnih razvojnih sposobnosti i mogućnosti svakog pojedinog djeteta

Zadaće motoričkog programa dječje sportske škole

• razvijati kod djeteta socio-emocionalnu osjetljivost, elemente suosjećanja i empatije prema ostaloj djeci

• razvijati sposobnost djeteta za druženjem, dogovaranjem i suradnjom s drugom djecom u programu univerzalne sportske škole

• utjecati na spremnost djeteta da slijedi upute zadane od strane voditelja u programu

• motorički program djeci pomaže formiranje pozitivnih stavova prema vježbi i igri, športu te zdravim stilovima života

• razvijati kod djeteta pozitivnu sliku o sebi i razvoj samokontrole pri usmjerenoj aktivnosti

• poticanje djece, isprobavanje i istraživanje mogućnosti vlastitog tijela kroz pokret, kretanje i igru u sklopu sportske škole za djecu

Vaša reakcija na temu