Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay NOVOST Uberovi vozači će uskoro znati koliko košta vožnja prije nego je prihvate

NOVOST Uberovi vozači će uskoro znati koliko košta vožnja prije nego je prihvate

Moći će potvrditi samo one koje su im isplative

Uberovi vozači će uskoro znati koliko košta vožnja prije nego je prihvate. To je nova značajka koju Uber uvodi u SAD-u, a očekivano bi mogla, u neko dogledno vrijeme, stići i na europski kontinent, piše N1.

Kako su za N1 potvrdili u Uberu, riječ je o opciji koja je za sad limitirana na SAD, a najavljena ekspanzija je također vezana samo za tržišta unutar SAD-a.

'Tijekom prošle godine fokusirali smo se na bolje razumijevanje i slušanje potreba vozača koji svakodnevno koriste našu platformu. U komunikaciji s njima smo imali priliku čuti da su im tri stavke ključne za bolje iskustvo korištenja Ubera – više fleksibilnosti, više izbora i bolja podrška', poručili su iz Ubera.

'Zato smo odlučili predstaviti ključne nove značajke do kojih smo došli zajedno s vozačima, a koje su dostupne samo na Uberu. Početkom godine isprobali smo novu opciju unaprijed vidljivih zarada u određenim gradovima. Vozačima se svidjelo što mogu sami donositi bolje odluke, a poboljšalo se i iskustvo korisnika, s većom stopom prihvaćanja i dovršavanja vožnji te kraćim čekanjem na prijevoz. Na temelju toga i pozitivnih povratnih informacija vozača, proširujemo unaprijed vidljive zarade na većinu tržišta u SAD-u tijekom sljedećih mjeseci', dodali su.

Kako vozači gledaju na ovakvu mogućnost?

'Tako nešto bi mi odgovaralo. Mislim da ljudi ne razumiju koliko malo vozači zapravo zarađuju. Kada vozite za Uber, vi ste zadnja karika u lancu zarade. Od cijele zarade 25 posto uzima Uber, 25 posto odlazi na PDV, te morate platiti gorivo i najamninu za auto. Oni koji nemaju vlastitu firmu preko koje mogu voziti najčešće sklope dogovor s gazdom koji im uzima i proviziju. Tek nakon što se sve to podmiri, može se razmišljati o zaradi za vozače. Zato bih pozdravio ovakvu odluku kojom bih mogao prihvaćati više isplativih vožnji', rekao je Uberov vozač Marko iz Zagreba za N1.

Vaša reakcija na temu