Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NOVOSTI U POLIKLINICI LUX Tim za mršavljenje i promjenu životnog stila
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

NOVOSTI U POLIKLINICI LUX Tim za mršavljenje i promjenu životnog stila

'Nudimo individualizirani program vježbanja prema klijentovim potrebama'

Tim za mršavljenje i promjenu životnog stila - lifestyle (internistica, magistra nutricionizma, profesorica kineziologije) te kirurg postali su dio Poliklinike Lux. 

- Veselimo se što na ovo područje dovodimo nove stručnjake tako da stanovnicima Solina, Sinja, Kaštela i šire neke nove usluge postaju dostupnije. Specijalistica interne medicine dr.sc.Tanja Ilić Begović teži individualnom, ali modernom i sveobuhvatnom pristupu svakom bolesniku u području interne medicine, 'kraljice medicine'. Internistica se kontinuirano educira u području medicine životnog stila (lifestyle) te kliničkoj prehrani. Pitanja  o stresu, spavanju, kroničnim bolestima, lijekovima koje uzimate, alergijama i mnogim drugim važnim pitanjima predstavljaju osnovu početka priče o mršavljenju, promjeni životnih navika ili pak početku brige za svoje zdravlje - naveli su iz Poliklinike Lux.

Magistra nutricionizma će kroz detaljan razgovor saznati sve o vašim prehrambenim navikama, omiljenoj i omraženoj hrani te će se pobrinuti da plan prehrane bude individualiziran i prilagođen baš vama i vašem životnom stilu. Postepeno će mijenjati loše i neprihvatljive prehrambene navike u zdravije opcije te dosadni jelovnik  pretvoriti u privlačan, ukusan, a pritom i zdrav.

- Konačna transformacija nije moguća bez promjena svakodnevnih životnih navika i fizičke aktivnosti. Zato smo našem timu priključili kineziologa (kineziterapeuta) s višegodišnjim iskustvom u radu sa ženama. Nudimo individualizirani program vježbanja prema klijentovim potrebama koji se provodi pod nadzorom. Analizom posturalnih devijacija te procjenom inicijalnog stanja saznajemo informacije o stanju lokomotornog sustava i vašim tjelesnim mogućnostima. Nudimo mogućnost individualnog rada u teretani, grupnog rada u manjim grupama te mogućnost organiziranih rekreativnih šetnji i pješačenja. Dajte nam svoje povjerenje i dobar rezultat neće izostati.

Zašto Tim za mršavljenje i promjenu životnih navika (lifestyle)?

U liječenju kroničnih bolesti poput arterijske hipertenzije, šećerne bolesti, kronične bubrežne bolesti, srčanih bolesti u prvoj liniji liječenja preporučena je promjena životnih navika. To se odnosi na smanjenje tjelesne težine, dovoljno fizičke aktivnosti, promjena načina ishrane, dovoljno kvalitetnog sna, izbjegavanje štetnih navika te općenito upravljanje stresom koji je neizbježan u svakodnevnom životu. Ovim promjenama moguće je prevenirati i liječiti početne stadije gore navedenih bolesti jer su istraživanja pokazala  da  gubitkom i nekoliko kilograma tjelesne težine možemo sniziti arterijski tlak, popraviti vrijednosti šećera u krvi ili vrijednosti kolesterola. Često od našeg obiteljskog liječnika, interniste, kardiologa ili endokrinologa dobivamo savjet da smršavimo, više se krećemo, prestanemo pušiti i slično što je puno lakše reći nego učiniti. 

- U Poliklinici Lux koristimo provjereni pristup liječenju debljine i kroničnih bolesti koji se temelji na individualnom i multidisciplinarnom pristupu jer su u rad s bolesnikom istovremeno uključeni internist, nutricionist i  kineziolog. Naglasak se stavlja na individualan pristup jer promjena životnih navika ovisi o našim obvezama, vrsti poslova koje  radimo, obvezama koje imamo, ali i o različitim ukusima za hranu ili interesu za vježbanje. Nastojimo se prilagoditi klijentu koji postepeno sam započinje voditi zdraviji i kvalitetniji život – poručili su iz Luxa.

U današnjem modernom načinu života mnogi od nas se suočavaju s izazovima kada je u pitanju primjena zdravih životnih navika poput zdrave i uravnotežene ishrane. Brzi tempo života, zaposlenost, obiteljske obveze, stres, društveni pritisci, sve su to faktori koji nas sprečavaju da posvetimo dovoljno vremena pripremi zdravih obroka i biranju pravih namirnica. 


Jedan od najvećih izazova je problem debljine, koji je postao epidemija moderne civilizacije. Prekomjerna težina nije samo estetski problem, već može dovesti do brojnih zdravstvenih problema poput dijabetesa, srčanih bolesti, visokog krvnog tlaka, problema s kralježnicom i  mnogih drugih. 

- Ključ za zdrav život, prevenciju pretilosti i drugih bolesti je pravilna, raznovrsna i uravnotežena prehrana, koja obuhvaća sve potrebne hranjive tvari. Osim toga, važno je izbjegavati procesuiranu hranu, gazirana pića i slatkiše koji su prepuni šećera i umjetnih aditiva. To može biti teško u modernom svijetu u kojem su brza hrana i nezdrave grickalice lako dostupni i  jeftini, ali ako želite ostati zdravi i izbjeći probleme  s debljinom, morat ćete biti svjesni onoga što jedete i birati pametno. Važno je napomenuti da zdrava prehrana ne mora biti dosadna i neukusna. Postoji bezbroj recepata i načina pripreme ukusnih i zdravih obroka koji su jednako privlačni kao i nezdrave alternative. Bitno je biti informiran i svjestan vlastitih prehrambenih navika.

U životni stil je, dodali su, svakako potrebno uvesti kretanje ili vježbanje kao jednu od osnova brige o zdravlju. 

- Iako svjesni važnosti ove navike, brz način života često ostavlja malo vremena te ova važna stavka postaje potpuno zanemarena. Blagodati naše klime i područja u kojem živimo nam pružaju idealne uvjete za šetnje po prirodi, trčanje, plivanje, vožnju biciklom te brojnim drugim aktivnostima, dok ljubitelji vježbanja u zatvorenom prostoru (dvoranama) pak imaju i taj izbor. Kretanje uz zdrave prehrambene navike dovode tijelo u savršen balans, poboljšavaju kvalitetu spavanja, poboljšavaju rad mozga (zadužen za pamćenje i učenje), a dokazano je i da su ljudi koji se kreću i jedu pravilno, zapravo i sretniji. 

U Poliklinici Lux također mogu ponuditi kompletno praćenje i sistematski pregled osoba s kroničnim  bolestima poput arterijske hipertenzije jer imaju opciju kontinuiranog 24-satnog mjerenja arterijskog tlaka čime se može provjeriti je li tlak pravilno reguliran. Može se uraditi i UZV abdomena te pregled fundusa (očne pozadine) što su sve preporuke na godišnjoj razini za osobe koje se liječe od arterijske hipertenzije ili šećerne bolesti. 

- Kako klijentima Poliklinike Lux nudimo tretmane iz područja estetske medicine, nametnulo se pitanje provedbe malih kirurških zahvata u zdravstvene ili pak estetske svrhe. Logičan slijed je bilo angažiranje vrhunskog kirurga dr. Klaudija Pjera Milunovića, koji iza sebe ima tisuće provedenih malih i veliki kirurških zahvata kod djece, ali i malih kirurških zahvata kod odraslih. Svakako pravi izbor za unaprjeđenje naše poliklinike. Uz obilje poštovanja i strpljenja će u našoj poliklinici obavljati male kirurške zahvate, kirurški pregled djece kojima je potrebno mišljenje dječjeg kirurga te UZV lokomotornog sustava - zaključili su.



POLIKLINIKA LUX

Ako imate pitanja vezano za usluge koje nudimo u našoj Poliklinici Lux, kontaktirajte nas te ćemo vam rado odgovoriti na sve vaše upite.

Ulica Stjepana Radića 34b, Solin
Web stranicaFacebook stranicaInstagram stranica Mobitel: 098 919 7883 
E-mail: info@poliklinika-lux.hr 
Vaša reakcija na temu