Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Antonia Klanac O'Haru preuzeli Slavonci, pročitajte kako će se zvati novi klub, kada će otvoriti i kakav program imati!

O'Haru preuzeli Slavonci, pročitajte kako će se zvati novi klub, kada će otvoriti i kakav program imati!

Voditelj Bruno Šestić-Rajić nam je otkrio planove i kako se njegova obitelj odlučila za ovaj projekt

Bivši klub O'Hara se trenutačno preuređuje i uskoro otvara, preuzimaju ga Slavonci, a o svemu nam je više rekao novi voditelj Bruno Šestić-Rajić, koji nam je otkrio i kako će se zvati, kakva će se glazba puštati...

- Klub planiramo otvoriti sredinom svibnja, ako svi radovi prođu u redu i ne bude velikih iznenađenja. Dosta smo razmišljali o imenu, jedna od opcija je bila i Shakespeare, međutim ipak smo se odlučili za nešto novo i svježe. Radna verzija imena je klub Zenta i mislim da ćemo ostati pri tom imenu jer nam nekako najviše ima smisla. Geografski će domaćoj i stranoj publici biti odmah jasno gdje se nalazi klub, a važno nam je bilo odabrati ime koje je usko vezano uz Split. Zenta je jedinstvena za Split i koliko smo istražili nema klubova s tim imenom. Split je zanimljiv grad, a prijedlog imena koje je autentično za Split nam se svidio na prvu i za sada ostajemo pri tom izboru.

Kakav će biti program, odnosno koja vrsta glazbe će prevladavati?

- Programski ćemo se truditi ići u širinu i zadovoljiti što više ukusa. U praksi to znači da planiramo raditi dobre programe od mainstreama do retro rocka pa sve do underground techna, a sviđa nam se što se klub prostire na dva kata pa ćemo svaku večer našim gostima nuditi dva programa odnosno vrste glazbe. Svakako ćemo se truditi nastaviti dobre tradicije koje su vezane uz prostor poput Trasha ponedjeljkom i još nekih, a nadamo se nastanku i nekih novih dobrih tradicija. U Osijeku već dugi niz godina radimo uspješno u našem klubu Tufna pa možete pogledati što i kako radimo tamo i dobiti možda malo jasniju sliku kluba Zenta iako će zadnju riječ, barem što se tiče programa, imati publika - programi koji su prepoznati i podržani od strane publike bit će naravno češći. U ljetnom periodu planiramo održati i nekoliko koncerata na otvorenom ispred našeg kluba od kojih će neki biti usmjereni više prema domaćoj a neki prema stranoj publici.

Kako će klub biti uređen?

- Lokacija nas nekako usmjerava na pomorsku temu s elementima broda i škvera prema industrijskom stilu. Za uređenje su zaduženi dizajnerica Tanja Gotal i arhitekt Gordan Cmrečak, a dosta stvari rješavamo u hodu, na trenutnoj inspiraciji, zbog kratkog roka za izvedbu projekta. Puno smo pažnje dali razglasu i klupskoj rasvjeti jer želimo našim gostima pružiti dobar zvuk i dobru atmosferu.

Hoće li Zenta biti samo noćni klub ili ćete se bazirati i na dnevnu priču?

- Blizina plaže, mora i bazena nas, osim noćnog đira, svakako tjera i u dnevne smjene pa planiramo nuditi za početak dobru kavu i jednostavnu hranu.

Možemo li tijekom zime očekivati klupski program svim danima?

- Još nam je rano to reći. Svakako vikendom, a ako bude potrebe i svim ostalim danima. Ne bojimo se posla.

Splićani vas ne znaju, možete li im se u par rečenica predstaviti, kazati nešto o vašim dosadašnjim poslovima, iskustvu...

- Mi smo mala obiteljska tvrtka i bavimo se ugostiteljstvom 15-ak godina. Dolazimo iz Slavonije, gdje imamo dva hostela, noćni kub i salu za pireve. Naš klub Tufna u Osijeku vode moja sestra i otac, a ja sam, evo, došao u Split voditi Zentu. Klub u Osijeku je uglavnom orijentiran prema studentima, ima tri kata i tri različita programa. Sličan koncept planiramo uvesti i u Splitu, a kako otac sluša house, sestra rock, a ja techno, vjerujem da će biti svega, ha, ha, ha. U ovaj projekt smo ušli sasvim neplanski, kako je natječaj bio kratak i nismo znali da će izaći, morali smo donijeti odluku u nekoliko dana, jedva smo stigli pogledati prostor. O'Hara je programski vrlo slična našoj Tufni i rekli smo sami sebi: 'Idemo!' Ako propadnemo, možemo uvijek u Dublin kao i svi ostali Slavonci, ha, ha, ha. Za sada smo zadovoljni prijemom i naišli smo na vrlo susretljive i dobre ljude od osoba iz gradske uprave pa do onih iz POŠK-a. Nadamo se dugogodišnjoj dobroj suradnji i partnerskom odnosu. Inače, naš djed je davno otišao iz Tučepa u Slavoniju trbuhom za kruhom, a mi se, evo, vraćamo vođeni istim motivom 50-ak godina kasnije.

Moram iskoristiti priliku i pozvati mlade Splićane da nam se pridruže u ovom projektu. Još uvijek sastavljamo tim i otvorene su razne pozicije. Tražimo konobare, DJ-e, MC-je, promotore, hostese... Sve to sezonski i stalno. Mogu se prijaviti već sada na klubzenta@gmail.com.

Vaša reakcija na temu