Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay OBITELJSKE KARIKE Radionice za roditelje u Splitu

OBITELJSKE KARIKE Radionice za roditelje u Splitu

Donosimo detalje

Udruga Mentor predstavlja 'Obiteljske karike' – radionice na kojima nećete dobiti recept kako biti savršen roditelj ili kako odgojiti dobro dijete, no dobit ćete more korisnih savjeta i naučiti tehnike uz koje ćete lakše i bezbolnije prebroditi izazove s kojima se svakodnevno ili u određenim situacijama suočavate. Kako se nositi s burnim emocijama djece?

Kako usmjeravati dijete, postaviti granice i reći mu ne? Kako razgovarati s djetetom o razvodu ili gubitku bliskih osoba? Kako riješiti naizgled nerješive situacije u obiteljskim odnosima? Nema čarobne formule za savršeno roditeljstvo, ali postoji put prema uspješnoj komunikaciji i boljim obiteljskim odnosima.

Radionice se održavaju dva puta mjesečno u prostoru udruge Mentor (Kroz Smrdečac 7) , ponedjeljkom u 19 sati, a jedna radionica traje 90 min. Sljedeća radionica održat će se u ponedjeljak, 7. listopada, na temu 'Uvjerenja i njihov utjecaj na odgoj djeteta'.


'Uvjerenja su ono što smatramo istinitim o sebi, drugima i o svijetu. Imaju snažan utjecaj na kvalitetu našeg iskustva, a isto tako snažno utječu i na naše ponašanje. Oni su filteri naše percepcije svijeta. Zamislite ih kao nekakav zakon u našoj osobnoj državi koji upravlja našim ponašanjem i emocijama. Iz toga slijedi da naša uvjerenja mogu biti osnažujuća ili ograničavajuća. Ako je naše uvjerenje osnažujuće bit ćemo motivirani da postignemo cilj. Ako je naše uvjerenje ograničavajuće ono će nas voditi prema tome da doživimo neuspjeh. Kada vjerujemo da je nešto istina, to je kao da našem mozgu šaljemo naredbu kako će vidjeti, protumačiti ono što se dogodilo. To nam rade naša uvjerenja. Stresne životne situacije kod većine ljudi mogu aktivirati uvjerenja koja će nas na neki način usporiti ili zaustaviti u pronalaženju rješenja.

Dobra vijest je da se uvjerenja mogu mijenjati i svladavanjem tehnike koja nam omogućava tu promjenu možemo utjecati i na odabire korisnijih oblika ponašanja, koja će vam pomoći da prije i/ili potpunije riješite situaciju u kojoj se nalazite!', poručuju iz Udruge.

Svi zainteresirani roditelji mogu se prijaviti za sudjelovanje putem prijavnice.

Uz prijavnicu, za sve ostale informacije o programu i načinu uključivanja u aktivnosti, možete posjetiti stranicu www.mentor-split.hr/obiteljske-karike ili im se javiti putem e-maila: mentor.split@gmail.com.

Vaša reakcija na temu