Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Objavljen novi broj časopisa Pleter, dostupan je u online izdanju

Objavljen novi broj časopisa Pleter, dostupan je u online izdanju

Objavljivanje ovog časopisa velik je uspjeh za našu udrugu - rekao je Luka Ursić

Udruga studenata povijesti 'Toma Arhiđakon' objavila je četvrti broj svog časopisa Pleter na portalu hrvatskih znanstvenih i stručnih časopisa Hrčak. Ova iznimno aktivna udruga djeluje pri Filozofskom fakultetu u Splitu, a okuplja studente povijesti i povijesti umjetnosti sa ciljem popularizacije naše kulturno-povijesne baštine i historiografske djelatnosti. Organiziraju kvizove, filmske večeri, predavanja, konferencije i izdaju vlastite publikacije. Također su sekcija Međunarodne udruge studenata povijesti (ISHA) čije se članove može pronaći na raznim sveučilištima u svijetu. Nije čudo što su mladi ljudi toliko zaljubljeni u našu baštinu, jer ne treba ni izaći iz grada Splita da bi se vidjela bogata povijest naših prostora.

- Objavljivanje ovog časopisa velik je uspjeh za našu udrugu, ali i za naše kolege diljem Hrvatske, koji na ovaj način dobivaju još jednu platformu za objavljivanje svojih radova tijekom svog akademskog obrazovanja. Ta dodatna crtica u životopisu uvijek nešto znači pri zapošljavanju nakon završenog fakulteta. Nadamo se da će ovaj časopis probuditi i malo studentskog aktivizma u drugima, a i da će porasti interes za našu udrugu, naše djelovanje i hrvatsku povijest i kulturnu baštinu - rekao je Luka Ursićglavni urednik časopisa i predsjednik udruge.

Časopis također izlazi u tiskanoj verziji, a besplatan primjerak će čitatelji moći preuzeti na Filozofskom fakultetu u Splitu nakon što prođe trenutna obustava rada zbog epidemije virusa COVID-19. Udruga se zahvaljuje svim autorima i recenzentima na suradnji, ali i Studentskom zboru Sveučilišta u Splitu na financijskoj potpori. Posebno zahvale idu Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Splitu na neumornoj i stalnoj potpori.


Vaša reakcija na temu