Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Objavljena zbirka tekstova koje je na društvenim mrežama čitalo više od 62 tisuće pratitelja

Objavljena zbirka tekstova koje je na društvenim mrežama čitalo više od 62 tisuće pratitelja

Nena Šahbazović ukoričila je svoje osjećaje i razmišljanja

Pod nazivom 'Škrinjica od riječi' objavljena je zbirka tekstova koje je autorica Nena Šahbazović proteklih pet godina dijelila na svojim društvenim mrežama - na istoimenoj Facebook stranici te na Instagramu - sa svoje više od 62 tisuće pratitelja.

- Nena Šahbazović u zbirci 'Škrinjica od riječi' pitoreskno i emotivno izlaže svoju nutrinu. Svoje osjećaje, razmišljanja, čežnje i ljubavi. Pišući o poteškoćama koje more običnoga čovjeka, autorica govori o svom viđenju stvarnosti, te ponekad čak i bolno, uvodi u srž ljudske prirode. U zbirci dominiraju motivi tolerancije, zajedništva i ljudskosti (danas tako svima nama potrebni), a povezani su u maniri iznimnih pjesnika, posebno onih s francuskoga govornog područja. Pjesme koje Nena Šahbazović godinama istinski proživljava pozivaju na djelovanje, motiviraju, a što je i najvrjednije brzo i duboko zahvaćaju srca čitatelja. 'Škrinjica od riječi' je škrinjica prepuna dragocjenosti za trenutak, za vječnost - poručili su iz Naklade Fragment.


Nena Šahbazović rođena je u Gospiću 5. srpnja 1964., gdje je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je geografiju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Od 1993. radi u gospićkoj srednjoj školi kao profesorica, a posljednjih dvadeset godina honorarno je zaposlena i kao turistički vodič po Europi.

Njena zbirka može se može kupiti u svim knjižarama Hoću knjigu u Hrvatskoj, većim knjižarama Školske knjige te na webu Naklade Fragment.

Iza Naklade Fragment je također produktivan i dinamičan prosinac 2020. godine. Tada su, naime, objavili čak tri knjige – slikovnicu, roman i ovu zbirku tekstova. 

Vaša reakcija na temu