Foto: Unsplash Objavljeni detalji o najjeftinijem iPhoneu 12, koji će Apple predstaviti početkom listopada

Objavljeni detalji o najjeftinijem iPhoneu 12, koji će Apple predstaviti početkom listopada

U ponudi će biti čak četiri modela

Nakon zagrijavanja s novim modelima satova i tableta Apple bi uskoro trebao prijeći na glavnu stvar i predstaviti nove modele svojih pametnih telefona. iPhone je njihov najveći generator prihoda, čija je prodaja porasla čak i tijekom pandemije, dok je većina konkurenata bila u crvenom. Tijekom prvog ili drugog tjedna listopada Tim Cook i njegovi najbliži suradnici na virtualnoj konferenciji trebali bi predstaviti čak četiri nova modela iPhonea s kojima će krenuti u osvajanje mobilnog tržišta, piše Zimo.

Mnogo toga o nadolazećim uređajima već znamo zahvaljujući brojnim dosad objavljenim glasinama, a prema posljednjoj takvoj neslužbenoj informaciji, napokon smo saznali i ime najmanjeg i najjeftinijeg novog telefona koji će Cook predstaviti - iPhone 12 mini. Dijagonala minija trebala bi iznositi 5,4 inča. Zanimljivo je da je Appleov telefon predstavljen prije 3 godine imao malo veću dijagonalu ekrana (5,5 inča), a tada se prodavao kao model 8 Plus. Ta usporedba najbolje nam pokazuje promjene u veličinama ekrana posljednjih godina. Tako će najveći iPhone koji će Apple predstaviti sljedeći mjesec - iPhone 12 Pro Max imati dijagonalu ekrana od čak 6,7 inča.

Ostala dva modela - iPhone 12 i 12 Pro trebala bi imati istu veličinu ekrana od 6,1 inča, a najveća razlika trebala bi biti u kamerama te će model Pro imati više kamera i privući će pažnju ljubitelja mobilne fotografije. Svi novi modeli iPhonea prvi put trebali bi imati OLED ekrane, radit će na posljednjoj generaciji Appleova chipseta A14, a očekuje se i podrška za 5G.

Cijena bi se trebala kretati od 699 dolara za model mini, 799 dolara za 6,1-inčni iPhone 12, dok bi početna cijena Pro modela trebala iznositi 999 dolara, odnosno 1099 dolara za model 12 Pro Max. Kada tome dodamo i najjeftiniji Appleov telefon, iPhone SE koji je nedavno predstavljen, Cookova kompanija ovo će blagdansko razdoblje kada je općenito potražnja za gadgetima najveća, dočekati spremna, no pitanje je kakva se potražnja može očekivati s obzirom na pandemiju i, čini se, prilično neizvjesnu jesen, pogotovo u SAD-u.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(75773, "");
Pregledaj komentare