Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
OČAJNI SUPRUG MOLI ZA POMOĆ Želim da jedan dan ne moram birati između plaćanja računa, kupnje lijekova i hrane i kupnje igračaka za dečke

OČAJNI SUPRUG MOLI ZA POMOĆ Želim da jedan dan ne moram birati između plaćanja računa, kupnje lijekova i hrane i kupnje igračaka za dečke

Više od ičeg, želim njene dobre dane, nju kakva je bila nekad, dane bez napada i pipanja pulsa je li još s nama, noći bez boli i dizanja na svaki njen uzdah, napisao je Dino Ljutić

Dino Ljutić, suprug Ana Mari, oboljele od karcinoma dojke uputio je potresno pismo s molbom za pomoć. 

- Za Hrabru mamu ste čuli nije trebala doživjeti ni Uskrs prije dvije godine, dapače nije trebala vidjeti ni svoje novorođeno dijete. No Hrabra mama i dalje je s nama, ovo bi nam trebao biti treći Božić otkako je oboljela i iako više nije ista i dalje je inspiracija pa i cijeloj Hrvatskoj, kako uz pozitivnu energiju i duh ipak crne prognoze mogu se pobijediti.

Koliko i na koliko ne želim ni razmišljati, bitno da je tu, još uvijek prolazi svoju 50+ kemoterapiju, ali kosa je tu, osmijeh ne skida s lica. Optimizam je ne napušta, ona je priča za cijeli život, a pogotovo u ove dane, dane zajedništva, obitelji i čuda jer ona je sve to - piše nadahnuto.

 Kaže da to ne bi bila bez pomoći dobrih ljudi, ali da i dalje treba pomoć.

- Lijekovi, vježbe sve dodatno, životni troškovi, a j i radim pola radnog vremena, bolovanja ne dolaze u obzir iako imam pravo i na to... Ali netko za obitelj mora skrbiti - kaže.

Teško mu je i pri pomisli što bi njihovi dječaci odgovorili na pitanje što žele za Božić.

- Uvijek se pribojavam njihovog odgovora. Što bi, uopće, mogli poželjeti, a da im Ana Mari i ja možemo ispuniti? Svoje zdravlje, čitav svoj život, već im je dala. I dala bi im opet, ali oni sada žele zdravu mamu. Onu koja njurga oko razbacanih igračaka, koja peče palačinke subotom i trči u vrtić s posla s kinder jajem u ruci. Te mame više nema. Ima mama koja se trudi, ulaže goleme napore da bude tu. Mama koja svakodnevno pije gomile lijekova. Pije ih, jer želi živjeti i želi gledati svoje dečke s prozora kako dolaze iz vrtića! Što bi još mogli poželjeti? Igračku možda? Naravno, djeca su. Ne znam hoće li biti za igračke. Oni lijekovi, skupi su - stegla ga je tuga.

Jasan je odgovor što Dino želi.

- Želim da Ana Mari bude tu. Želim da našim dječacima ništa ne fali. Želim da se normalno smijemo, kukamo i plačemo kao normalna obitelj. Želim joj priuštiti najbolje liječenje. Želim da jedan dan ne moram birati između plaćanja računa, kupnje lijekova i hrane i kupnje igračaka za dečke. Više od ičeg, želim njene dobre dane, nju kakva je bila nekad, dane bez napada i pipanja pulsa je li još s nama, noći bez boli i dizanja na svaki njen uzdah. Odustao sam od skupih liječenja... Novca nema. Njen život nikome osim nama ne vrijedi dovoljno - završio je potresno.

Način na koji se može pomoći obitelji je uplatom na žiro račun u Zagrebačkoj banci:

IBAN:HR 6923600003118377632
SWIFT ZA UPLATE IZ INOZEMSTVA:ZABAHR2X,
NA IME: DINO LJUTIĆ, 
OPIS PLAĆANJA: DONACIJA,
Poziv na broj 00 111

Vaša reakcija na temu