Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
OD ECIJE DO ZIJAHA, OD MILE DO SOBINA Lipanj na Teatru uz more prštat će od smijeha
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

OD ECIJE DO ZIJAHA, OD MILE DO SOBINA Lipanj na Teatru uz more prštat će od smijeha

Damir Bubalo je otkrio da u lipnju kreće i Dječje kazalište

Ni polovina mjeseca nije prošla od početka festivala 'Teatar uz more', a ova manifestacija snažno se urezala u kulturnu mapu Dalmacije i Hrvatske te postala mjesto na kojem se rado okuplja publika ne samo Splita, već i cijele Dalmacije!

Unatoč ne baš idealnim vremenskim prilikama i izostanku toplih večeri, puno gledalište je već postalo normalna pojava na ovom kazališnom festivalu u Lori, a sigurni smo da s dolaskom ugodnih ljetnih temperatura organizatorima slijede 'slatke brige' kako pronaći ulaznice za sve koji traže svoje mjesto na prekrasnoj ljetnoj sceni.

Izvrsne predstave - mahom komedije, ugodno društvo, mediteranski ambijent, druženje s glumcima nakon predstava, vrlo popularne cijene pića, pa i besplatni parking, čine da skoro u potpunosti zaboravljamo ove nesretne okolnosti pandemije na što nas jedino prisjeti poštivanje epidemioloških mjera od strane organizatora koje su tako nenametljivo uspjeli uklopiti da ih i ne znajući poštujete.

- Program za lipanj baziran je na kvalitetnim komedijama. Uz dvije premijerne predstave ostali, vrlo popularni, kazališni naslovi birani su upravo od publike. Poštujući i osluškujući upravo riječ publike dovodimo hit do hit pod zvjezdanim nebom Splita - rekao je Tadija Kolovrat iz B GLAD Produkcije.


- Jedna prekrasna sinergija energije dogodila se na ovoj našoj morskoj pozornici. Glumci koji s velikim žarom i nekim novim elanom dodatno uživaju igrati pred publikom, a ova divna publika koja nas je čekala da se ponovno zajedno družimo... nemam riječi za svu podršku koju smo osjetili od svih posjetitelja koji su nam učinili čast i dali vjetar u leđa da ovaj naš festival zaživi onako kako smo ga zamislili. Hvala vam svima koji ste bili i bit ćete dio ove naše kazališne priče - rekla je Ecija Ojdanić iz Kazališta Moruzgva.

- Jedna od ideja pri stvaranju ovog festivala bila nam je da zaživi kao obiteljski kazališni festival, a 'Teatar uz more' upravo to postaje. Izbor vrhunskih komedija ponovo je okupio našu publiku, ali i proširio je na neke nove ljubitelje kazališta. Uz kazališnu priču dodali smo i stand up večeri kako bi privukli pažnju i upoznali s 'Teatrom uz more' i mladenačku publiku koja još nema naviku odlaska u kazalište. U lipnju kreće i Dječje kazalište, budući da i naši najmanji nisu imali prilike već dugo odlaziti na kazališne predstave za djecu, a budućnost kazališta su baš oni - poručio je Damir Bubalo iz Amadeus eventsa.

A što nas to očekuje na bogatom lipanjskom repertoaru? Sudeći po predstavama pregršt smijeha i druženja.

Lemin cabaret 'Preko veze', najpopularnija predstava sezone 2019./2020., stiže 2. lipnja s izvrsnom glumačkom postavom koju čine Mila Elegović, Ana Begić, Katarina Baban i Petra Dugandžić. 

'Vla, Vla, Vlajland' s Ecijom Ojdanić se vraća 6. lipnja, radi se o životnoj priči simpatične vlajne koja toliko osvaja publiku da ulaznice nestaju preko noći i lako je moguće da dok čitate ove retke ulaznica više ni nema. 

Vladimir Posavec - Tušek i Momčilo Otašević 11. lipnja  na traženje publike vraćaju se s predstavom 'Tesla - prilagođavanje anđela'. Misteriozni je to kazališni komad koji dočarava posljednji sat u životu velikog Nikole Tesle, praizveden upravo na 'Teatru uz more', koji je publika zavoljela na prvu.

Premijera stand up komedije 'Zabezeknut' mladog, popularnog Vlatka Štampara, održat će se 14. lipnja.

Mjuzikl 'Mi o vuku' dječja je hit predstava, odigrana u gotovo svim kazališnim prostorima Hrvatske, a ponajviše u KD 'Vatroslav Lisinski', koja se vješto poigrava s tematikom klasičnih bajki za djecu stavljajući ih današnjim generacijama u njima primjeren kontekst, igra u Lori 20. lipnja u 17 sati. Bojan Jambrošić i Manuela Svorcan oduševit će mališane te ih podučiti kritičkom razmišljanju, kreativnosti, toleranciji i osjećaju za pravdu. Je li zli vuk zaista pojeo bakicu, tri praščića i sedam kozlića? Ili je Crvenkapica malo previše pod utjecajem Facebooka, Instagrama i televizije? Što je u stvari prava istina u svim pričama o vuku doznat će se kad se Crvenkapica i Vuk napokon sretnu licem u lice! I to uz obilje smijeha, zaraznih glazbenih brojeva i poučnih trenutaka.

Nakon toga, 20. lipnja u 21 sat, rezerviran je termin za najnoviju kazališnu predstavu 'Demokracija' legendarnog glumca Zijaha Sokolovića, ovog puta uz glumačkog partnera Dražena Šivaka.

Miljenik splitske publike Slavko Sobin stiže 24. lipnja. On će uz svoju prekrasnu kolegicu Petru Kurtelu ponovo zaigrati jednu od najpopularnijih komedija 'Who the f... is Biba?', predstavu o bračnim problemima koji mogu zadesiti svakog od nas, pa čak i netom vjenčane parove.

Datum 30. lipnja pravi je trenutak za još jednu premijeru na 'Teatru uz more' intrigantnog naziva  '4 POZE, sretan svršetak'. Borko Perić, Martina Stjepanović, Petra Kurtela i Mladen Kovačić poznati su na našoj sceni, a u ovoj dinamičnoj predstavi moći će ih se vidjeti u ulogama u kakvima ih još nitko nije imao priliku vidjeti. Može li jedna zagorska Julija šarmirati komesara JNA kako bi joj dopustio da posjeti svog voljenog Romea i mogu li jedna 'obična' trudnoća i brdo praksitena stati na put karijeri mlade TV voditeljice? Kakve veze imaju jedan torzo s Pantovčaka, gay avantura i potencijalne zaruke? I kakva sudbina čeka Nju i Njega, koji su svoj put započeli seksom i ustaškim pjesmama, a završili na čaju od mente?

Novost u lipnju je što sve predstave od 1. lipnja započinju u 21 sat, dok se i radno vrijeme blagajne pomiče na 17 do 21 sat.

PRODAJA ULAZNICA

Ulaznice po cijeni od 80 i 90 kuna mogu se kupiti na blagajni u Lori svaki dan ( i subotom i nedjeljom) od17 do 21 sat te online na www.teataruzmore.com i croatia-tickets.com.

Informacije i rezervacije dostupne su na 091 9720 540.
Sve informacije o festivalu 'Teatar uz more' potražite na www.teataruzmore.com.
Vaša reakcija na temu