Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ODLIČNA PRILIKA Pokrete i koreografije 'Starih splitskih plesova' naučite na radionici!

ODLIČNA PRILIKA Pokrete i koreografije 'Starih splitskih plesova' naučite na radionici!

Organizira je kulturno-umjetničko društvo željezničara Filip Dević

U sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja svi građani imaju priliku naučiti osnove plesnih pokreta i koreografije 'Starih splitskih plesova', i to od renomiranih folklornih učitelja, na plesno-edukativnoj radionici u Kulturno-umjetničkom društvu željezničara Filip Dević. Radionica će se održati u četvrtak, 3. listopada s početkom u 19.30 sati u prostorijama Društva, a trajat će sat i pol. 

Prisutni će ponešto saznati i o samim splitskim plesovima i o splitskoj tradicionalnoj nošnji. Domaćini 'devićevci', osim plesne poduke i garantiranog dobrog raspoloženja i zabave na ovom 'folklornom plesnjaku', za polaznike pripremaju i prigodnu okrjepu.

- Ova radionica poklon je građanima na početku još jedne radne godine, u kojoj će ovo splitsko gradsko kulturno-umjetničko društvo i dalje neumorno raditi na prenošenju, prije svega ljubavi prema dalmatinskoj i hrvatskoj tradicijskoj glazbenoj baštini novim generacijama, ali i plesnih, sviračkih i pjevačkih vještina mladima i djeci – ovisno o programu za koji se odluče - poručuju iz KUD-a Filip Dević.

Za učenike nižih razreda osnovne škole i ove godine organizira se škola folklora, dok oni u višim razredima osnovne škole postaju članovi dječjeg ansambla. Srednjoškolci i studenti plesove će učiti u pripremnom plesnom ansamblu. Ljubitelji žičanih instrumenata svih dobi mogu upisati školu mandoline i gitare, a one koji žele pod stručnim vodstvom glazbenog pedagoga poraditi na svom pjevačkom umijeću čeka škola pjevanja. O renomeu muške, ženske i mješovite klape Filip Dević, kao i o plesnom ansamblu, ne treba ni govoriti. Ipak, vrsni plesači i pjevači koji se žele pridružiti plesnom ansamblu ili nekoj od klapa Društva bit će dobrodošli, kao i svirači u tamburaško mandolinskom orkestru.

- Tek nekoliko mjeseci dijeli nas od 2020. godine, koja za nas ima posebno značenje. U njoj slave 70 godina rada! Kako će se posebna, okrugla godina posebno i obilježiti pozivamo sve bivše članove da se jave kako bi sudjelovali u proslavi - poručuju iz KUD-a.

Vaša reakcija na temu